Alexandru Rafila susține că mască trebuie purtată și în aer liber. Când este necesar acest lucru

Ultima actualizare:

    Alexandru Rafila  atrage atenţia că dacă  nu se poate menţine  o distanţă de 1,5 metri  între persoane, atunci  masca este necesară
Alexandru Rafila atrage atenţia că dacă nu se poate menţine o distanţă de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară

Cum au început vacanţele, românii parcă au uitat de pandemia de coronavirus. Au dat iama la mare şi la munte ca-n vremurile bune. Autorităţile atrag atenţia că „zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecţiei”.

Medicul Alexandru Rafila atrage atenţia că dacă nu se poate menţine o distanţă de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară şi în aer liber. „În general, zonele turistice sunt nişte surse posibile pentru răspândirea infecţiei, mai ales dacă se desfăşoară un turism mai puţin organizat. Acolo era ceva mai puţin organizat.

Turiștii au luat cu asalt  rezervațiile naturale, precum  Platoul Bucegilor și plajele  virgine de la Vadu și Corbu
Turiștii au luat cu asalt rezervațiile naturale, precum Platoul Bucegilor și plajele virgine de la Vadu și Corbu

Nu erau zone de alimentaţie publică, hoteluri, era pur şi simplu o foarte mare aglomeraţie în aer liber”, a spus Alexandru Rafila la Digi24, referindu-se la situaţia incredibilă din weekendul trecut când turiştii au luat cu asalt rezervaţiile naturale, precum Platoul Bucegilor şi plajele virgine de la Vadu şi Corbu.

«Discutăm de 5-6 persoane într-un loc, iar acolo sunt 600»

„Noi spunem că masca se foloseşte în spaţii închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomeraţie, iar acea distanţă minimă de un metru şi jumătate în mod evident nu este respectată, atunci şi spaţiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situaţie – care ar fi utilizat masca”, a explicat medicul, conform mediafax.ro.  Conform reprezentantului României la OMS, o atitudine mai fermă din partea autorităţilor care să împiedice aglomeraţiile mari de oameni se poate lua: „Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600... Vă daţi seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze şi să evite aglomeraţia excesivă”, a completat Rafila. 

Explozie de infectaţi cu coronavirus în Prahova

Deja situaţia devine dramatică în judeţul Prahova. Să fie de vină numărul mare de turişti? Numărul infectaţilor cu COVID-19 creşte de la o zi la alta, iar autorităţile şi medicii se chinuie să facă faţă.  “De trei zile suntem martorii acestui val. În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut de mult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP, Bogdan Nica. ”Prahova este judeţ de tranzit şi navetă. Sunt persoane care lucrează în alte oraşe şi locuiesc aici sau care se opresc pe DN1, în drumul lor spre munte. Braşovul are foarte multe cazuri, Ilfov şi Bucureşti la fel. Măcar în ceasul 12-lea să facem ce trebuie pentru ca Prahova să nu devină Suceava”, a atras atenţia medicul Nica. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
oameni fericiti jpg
Orhidee roz jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net