Alexandru Tomescu, minirecital la librărie cu vioara Stradivarius Elder Voicu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Violonistul Alexandru Tomescu şi magica lui vioară Stradivarius Elder Voicu vor susţine la data de 8 iunie 2017, de la ora 19.00, un minirecital găzduit de Librăria Bizantină.

Evenimentul are loc cu ocazia lansării discului “Anotimpurile - 4 anotimpuri de Antonio Vivaldi & 4 anotimpuri de Astor Piazzolla”, iar Alexandru Tomescu va fi acompaniat de Omar Massa la bandoneon. Intrarea este liberă.

Pe 9 iunie, la Târgu Jiu, Alexandru Tomescu va susţine ultimul concert din turneul Anotimpurile pe care l-a început la 13 mai, după care va pleca în Filipine, unde Filarmonica din Manila va aniversa 20 de ani de existență printr-un concert Paganini.

Vioara Stradivarius Elder Voicu a fost fabricată de celebra familie de lutieri în 1702 şi aparţine statului român. Maestrul Ion Voicu a cântat la ea mai bine de 40 de ani. Este una din cele mai bine păstrate viori create de celebra familie. Poartă numele de Elder Voicu conform unei înţelegeri cu Fundaţia Ion Voicu, iar Alexandru Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la ea în urma unui concurs de măestrie, în 2007. În 2018 Ministerul Culturii va organiza un nou concurs pentru a stabili cine are dreptul să cânte în continuare la acest minunat instrument, iar Alexandru se declară "mai mult decât dornic și pregătit pentru a putea participa la acest viitor concurs".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
image
actualitate.net
image
actualitate.net