┬źAlo, p─âc─ânelele mi-au distrus via┼úa. Ajuta┼úi-m─â!┬╗

25 septembrie 2015
image
Dr. Cristian Andrei

Pentru unii, din p─âcate, jocurile de noroc pot deveni o adev─ârat─â obsesie ┼či pot duce la dependen┼ú─â. E ┼či cazul lui George, un b─ârbat care a fost la un pas s─â-┼či distrug─â via┼úa din cauza patimei sale. Din fericire, a g─âsit ajutor la timp ┼či a reu┼čit s─â se redreseze datorit─â unui program dedicat celor care se confrunt─â cu aceste probleme.

ÔÇ×Pot s─â spun c─â am tr─âit cele mai frumoase, dar ┼či cele mai ur├óte momente din via┼úa mea, aici, ├«n sala de jocÔÇŁ. A┼ča ├«┼či ├«ncepe George povestea. O poveste cu o adolescen┼ú─â plin─â de constr├óngeri, interdic┼úii ┼či lipsuri.

Timpul a trecut, iar George s-a angajat ┼či a ├«nceput s─â c├ó┼čtige proprii bani. S-a ├«ndr─âgostit ┼či a cerut-o de nevast─â pe femeia iubit─â. A ├«nceput s─â str├óng─â bani pentru nunta pe care o visa ┼či ├«ntr-o dup─â amiaz─â privirea i-a c─âzut pe o sal─â de jocuri de noroc. ÔÇ×Am fost curios ┼či am intrat, era o posibilitate de c├ó┼čtig, a┼č fi putut s─â ├«mi ├«ndeplinesc tot ce visamÔÇŁ, continu─â acesta. A fost ├«nceputul declinului. 

ÔÇ×Din acea zi am ├«nceput s─â merg ├«n sala de joc de parc─â f─âcea parte din via┼úa mea. Am cheltuit to┼úi banii pe care ├«i pusesem deoparte pentru nunt─â. Norocul meu a fost c─â m-au ajutat p─ârin┼úii s─â achit tot, iar eu i-am min┼úit ┼či nu le-am spus de dependen┼úa mea. Dup─â un an a venit pe lume feti┼úa mea, iar primii ani de c─âsnicie au fost frumo┼či, jocul de noroc r─âm─âsese undeva ├«n spate. Apoi am ├«nceput s─â joc iar, din ce ├«n ce mai mult, s─â pierd sume din ce ├«n ce mai mari... m-am ├«mprumutat pentru prima dat─â. Cheltuiam to┼úi banii, acas─â eram absent, iar so┼úia a cerut divor┼úul. Au urmat certuri, datorii, dar la joc nu puteam renun┼úa. Mi-am dat seama c─â am o problem─â ┼či am ├«ncercat s─â g─âsesc o solu┼úieÔÇŁ.

Salvarea lui a venit dup─â ce a g─âsit pe Internet informa┼úii despre programul ÔÇ×Joc ResponsabilÔÇŁ. ÔÇ×Vocea de la cap─âtul firului era at├ót de cald─â, am stat de vorb─â 40 de minute ┼či m-am programat pentru o prim─â sedin┼ú─â. Am descoperit c─â resursele care m-au ajutat s─â merg mai departe existau ├«n mine, dar nu ┼čtiam c─â exist─â.  Dup─â 4 luni de terapie am sim┼úit c─â ├«ncepe noua mea via┼ú─âÔÇŁ, ├«ncheie b─ârbatul.

Click! spune

ÔÇ×Joc ResponsabilÔÇŁ e singurul program dedicat persoanelor ce se confrunt─â cu probleme de joc ┼či care ofer─â un ajutor real acestora, dar ┼či familiilor lor. Programul pune la dispozi┼úie num─ârul 0800.800.099, prin intermediul c─âruia juc─âtorii au posibilitatea de a lua leg─âtura cu un psiholog ┼či de a primi consiliere telefonic─â gratuit─â.

6 sfaturi s─â nu devii dependent de jocuri

image
Cristina Stamate, Horia Moculescu ┼či Nelu Ploie┼čteanu sunt doar c├óteva dintre vedetele ÔÇ×dependenteÔÇŁ de jocuri de noroc

Speciali┼čtii spun c─â ├«mp─âtimi┼úii jocurilor de noroc sunt de dou─â feluri. Cei care joac─â pentru a pierde bani, adic─â de pl─âcere ┼či cei care joac─â din cauza unor probleme pe care le au, adic─â pentru a c├ó┼čtiga bani. Ace┼čtia din urm─â sunt cei care au cea mai mare nevoie de ajutor.Consultantul programului ┬źJoc responsabil┬╗, dr. Cristian Andrei d─â ┼čase sfaturi pentru cei care stau ├«n s─âlile de jocuri de noroc mai mult dec├ót stau acas─â.

Tot mai multe vedete pierd bani la aparatele de joc

image
Cristina Stamate, Horia Moculescu ┼či Nelu Ploie┼čteanu sunt doar c├óteva dintre vedetele ÔÇ×dependenteÔÇŁ de jocuri de noroc

P─âc─ânelele fac din ce ├«n ce mai multe victime, iar vedetele dependente de jocuri de noroc sunt destule. Cristina Stamate (69 ani) ┼či-a c─âp─âtat titulatura de ÔÇťRegin─â a P─âc─ânelelorÔÇŁ sau chiar de cea a Cazinourilor. ┼×i asta, ├«ntruc├ót ├«ndr─âgita actri┼ú─â este o ├«mp─âtimit─â a jocurilor de noroc. Stamate a fost surprins─â de fotoreporterii Click!, zilele trecute, st├ónd ore ├«ntregi ├«ntr-un cazinou unde ├«┼či joac─â toat─â pensia la aparate. 

┼×i Nelu Ploie┼čteanu (64 de ani) ÔÇťspargeÔÇŁ ┼či ultimul leu┼ú la jocurile de noroc. L─âutarul nu se poate l─âsa de acest viciu ┼či a fost surprins ├«n repetare r├ónduri de fotografii no┼čtri prin cazinouri, unde st─â ┼či c├óte ┼čase ore. Patima acestuia pentru jocurile de noroc este at├ót de mare, ├«nc├ót artistul ignor─â sfaturile medicilor ┼či-┼či pune via┼úa ├«n pericol. Ploie┼čteanu are probleme cu inima ┼či nu are voie sub nici o form─â s─â se enerveze.

De┼či, Horia Moculescu (78 de ani) tr─âie┼čte dintr-o pensie de 1.200 de lei pe lun─â, trage n─âdejde s─â dea norocul peste el ┼či s─â-┼či rotunjeasc─â veniturile la cazinou. Totu┼či, compozitorul spune c─â nu se duce cu mul┼úi bani la cazinou, iar atunci c├ónd c├ó┼čtig─â, pleac─â acas─â, nu exagereaz─â cu jocul.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg