Am adoptat un maidanez de la distanţă

Ultima actualizare:

    Căţeluşa Rozina n-a mai simţit o  îmbrăţişare umană de multă vremefotografii: Florin Şuler
Căţeluşa Rozina n-a mai simţit o îmbrăţişare umană de multă vremefotografii: Florin Şuler

Iubiţi maidanezii, vreţi să-i salvaţi de pe stradă, dar nu aveţi unde să-i îngrijiţi? Ei bine, Primăria Capitalei vă oferă soluţia de a-i adopta de la distanţă. Contra sumei de 6,5 lei pe zi de exemplar, câinii vor fi găzduiţi şi îngrijiţi în „saloane” speciale ale ecarisajului bucureştean.

„În prezent, avem 540 de câini strânşi de pe străzi de echipele noastre. Oricare poate fi adoptat la distanţă şi nu există un număr limită”, ne-a declarat Loredana Florea, reprezentanta Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Dacă în termen de opt zile de la prinderea sa un câine nu a fost revendicat, procedura de adopţie poate începe cu o vizită la adăposturile din localităţile Mihăileşti şi Bragadiru. „Iubitorul de animale este plimbat printre padocurile unde sunt ţinuţi câinii comunitari până îşi alege unul sau mai multe exemplare. După ce se hotărăşte, completează o declaraţie-angajament prin care se obligă să achite o sumă pentru întreţinerea în adăpostul public”, ne explică Marin Becheru, responsabil cu programul de adopţii la adăpostul de la Mihăileşti.


    Medicul Cristian Horia Simionescu are grijă de fiecare patruped în parte; Spaţiul de cazare nu este deloc luxos; În curând, aceşti drăgălaşi  vor putea fi adoptaţi şi online
Medicul Cristian Horia Simionescu are grijă de fiecare patruped în parte; Spaţiul de cazare nu este deloc luxos; În curând, aceşti drăgălaşi vor putea fi adoptaţi şi online

6,5 lei pe zi, costul adopţiei

Aceşti bani trebuie daţi pe o lună înainte, în termen de 48 de ore de la completarea declaraţiei. Ea se transmite în nume personal sau prin împuternicit (cu procură notarială), la sediul bazei unde se face adopţia. Ataşat declaraţiei se depune şi o copie a buletinului sau cărţii de identitate a adoptatorului. În cei 6,5 lei intră îngrijirea zilnică a câinelui şi microciparea acestuia. Eventualele tratamente medicale la care va fi supus câinele adoptat sunt făcute abia după ce persoana care îl are în grijă îşi dă acordul, în termen de maximum 24 de ore. Aceste tratamente trebuie plătite de noul stăpân în maximum cinci zile. 

Reporterii Click! au colindat padocurile, au vizitat cuştile cu maidanezi, de la adulţi până la pui, şi au adoptat-o pe Rozina, o frumoasă căţeluşă de patru ani. Doctorul Cristian Horia Simionescu a microcipat-o, a deparazitat-o şi a stearilizat-o. A pus-o într-un „salon” special al adăpostului şi, de acum, este a noastră. Trebuie doar să plătim şi gata adopţia la distanţă. Autorităţile speră ca adopţia la distanţă, cerută de mult timp de ONG-uri şi iubitorii de animale, să impulsioneze modul în care sunt îngrijiţi maidanezii.    

Hotel și cimitir pentru patrupede

Primăria București vrea să construiască un hotel pentru câini și pisici, dar și un loc de înhumare a patrupedelor decedate. Proiectul va fi dezbătut în ședința de Consiliu de miercuri și se înscrie în strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor. Cele două stabilimente vor fi accesibile oricărui bucureștean care are câine sau pisică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net