Am băut un păhărel, veniţi să vă-nţep niţel!

Ultima actualizare:

    Asistenta medicală (49 de ani) voia să le facă injecţii bolnavilor, deşi de-abia se ţinea pe picioarecaptură: PRO TV
Asistenta medicală (49 de ani) voia să le facă injecţii bolnavilor, deşi de-abia se ţinea pe picioarecaptură: PRO TV

Ţi-e frică să mai mergi la doctor! Cel puţin asta e senzaţia pe care românii o au în ultima perioadă. Bătrâni externaţi din spitale şi lăsaţi să moară în stradă, bolnavi plimbaţi între unităţile medicale până când îşi dau duhul. Ultima „veste” din Sănătate a venit de la Tulcea, unde o asistentă beată voia să le facă injecţii copiilor.

 necrezut ce se întâmplă în sistemul sanitar din România! Lipsurile de tot felul şi şpăgile pe care le dăm pentru a fi băgaţi în seamă când mergem la medic nu ne mai surprind, mai ales, când suntem puşi în faţa unor situaţii limită. Zilele trecute, trei oameni au murit din cauza neglijenţei şi indiferenţei cadrelor medicale.

Doi bătrâni au fost externaţi, deşi erau grav bolnavi, iar, la scurt timp, au fost găsiţi morţi în stradă. Un alt caz năucitor s-a petrecut, de curând, la Iaşi, când un om a fost plimbat între spitale până când a murit. Şi, cum asta n-ar fi suficient, miercuri seară, o altă ştire bombă avea să vină de la Tulcea. Tot din Sănătate! În oraşul de la malul Dunării există un singur centru de permanenţă, adică locul în care bolnavii, care urmează un tratament, pot merge la orice oră pentru a face injecţii. Contra-cost, evident.

Miercuri seara (11 martie), mai mulţi pacienţi care veniseră pentru tratament la centru au rămas şocaţi când au văzut că asistenta medicală de acolo era băută. „Duhneşte a alcool, de nu poţi să stai lângă ea şi, cu toate astea, vrea să le facă injecţii copiilor. Zice că nu are nimic, dar ea nu poate să lege două vorbe”, a povestit o femeie, care îşi ţinea copilul în braţe. Când a văzut că unul dintre pacienţi a pus mâna pe telefon şi a sunat la Poliţie, a început să dea din colţ în colţ. „Am băut ceva mai devreme. Nu acum. Nu mai ştiu când, în timpul liber, în afara programului”, a mărturisit asistenta, care se angajase la centrul de permanenţă doar de două zile. În scurt timp, la faţa locului a sosit şi un echipaj de poliţie, care a luat-o pe femeie la secţie. Joi (12 martie), conducerea centrului a concediat-o pe asistenta, care, însă, este şi angajată a Spitalului Judeţean Tulcea.

„Asistenta era foarte beată”

Pacienţii veniţi pentru tratament nu numai că au fost foarte revoltaţi de faptul că asistenta era băută, dar erau îngroziţi de gândul că aceasta ar fi putut să facă o eroare medicală şi să-i nenorocească pe viaţă. „Copilul are de făcut injecţii din 12 în 12 ore, Gentamicină. Ghinionul omului care a intrat înaintea mea, a spus «Doamnă, nu-i faceţi copilului injecţie, pentru că asistenta e foartă beat» şi abia îşi târa piciorul, săracul, abia a plecat de aici”, a spus mama copilului, Laura Ungureanu.

BÂRLAD. L-au externat, dar a murit pe stradă

Un bătrân bolnav de pneumonie acută a fost lăsat să plece din spital, dar și-a dat ultima suflare în drum spre casă. Gheorghe Covalic (83 de ani), din localitatea Ulea, Bârlad, a ajuns luni, la spitalul „Elena Beldiman”, cu Ambulanța. Se simțea rău și avea tensiunea 7 cu 4. După ce l-au plimbat de la secția de Primiri Urgențe, la Pneumonologie și înapoi, medicii au considerat că nu are nimic grav.

Spitalul Judeţean Călăraşi
Spitalul Judeţean Călăraşi

I-au dat o rețetă medicală cu tratament pentru pneumonie și l-au trimis acasă. Bătrânul a plecat, însă câteva minute mai târziu, s-a prăbușit pe stradă. Trecătorii au chemat Ambulanța, dar medicii nu l-au mai putut salva. Poliția a deschis dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă.

BRAȘOV. Dr. Eva Ionel, dată afară după moartea doamnei Caloian

Spitalul Judeţean Focşani
Spitalul Judeţean Focşani

S-au luat primele măsuri la Spitalul Tractorul din Brașov, după moartea bătrânei externată în papuci și pijamale. Medicul Eva Ionel, care trebuia să fie de gardă în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost dat afară, joi (12 martie). Ea a trebuit să dea explicații pentru faptul că a părăsit spitalul în timpul gărzii și a chemat ca înlocuitor un medic care nu lucra în spital. „În jumătate de oră a trebuit să găsesc un înlocuitor. Asta e greșeala mea, că n-am anunțat și voi fi pedepsită”, a spus Eva Ionel.

edicul care a înlocuit-o, Veronica Grigore, a externat sâmbătă dimineață, o bătrână bolnavă și îmbrăcată doar în pijamale și papuci. Ioana Caloian (83 de ani) a fost găsită apoi moartă, pe un câmp, înghețată de frig.

Imagini de coșmar din secțiile de Pediatrie!

simeon stalpnicul png

La începutul acestui an, fotografiile făcute de mămica unui băiețel de 9 ani, care a fost internat în secția Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, au făcut înconjurul țării. Copilul și mama lui au stat în spital nouă zile. „Au fost nouă zile de coșmar”, spunea, pe o rețea de socializare, mama băiatului.


    Spitalul Judeţean Călăraşi
Spitalul Judeţean Călăraşi

„Toată secția este un focar de infecție”, a completat femeia. De altfel, pozele făcute de aceasta sunt foarte elocvente: grupuri sanitare mizerabile, robineți lipsă, instalații ruginite, pereți murdari și scorojiți, mobilier uzat, biberoane pentru bebeluși „antice”.


    Spitalul Judeţean Focşani
Spitalul Judeţean Focşani

Încurajate de gestul mămicii din Constanța, care a făcut publice condițiile de la Pediatrie, alte femei care au fost internate cu copiii în Spitalul Județean din Focșani, dar și în cel din Călărași, au fotografiat saloanele. Aceleași imagini de coșmar și aici: mobilier foarte vechi, saltele mizerabile, bebeluși puși să doarmă pe paturi din fier, cum nici la pușcărie nu mai vezi. Pe scurt, vii cu o boală la spital și riști să pleci cu două. Și asta, dacă, între timp, nu te îmbolnăvești de nervi și nu faci icter.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net