Amalia Năstase, scandalizată de dezastrul din Parcul Herăstrău: «Bălării, șobolani, țânțari căpușe». Tudor Chirilă a luat și el atitudine

Ultima actualizare:

    Amalia Năstase și Tudor Chirilă au atras atenția cu privire la dezastrul din Parcul Herăstrăufoto: Click!
Amalia Năstase și Tudor Chirilă au atras atenția cu privire la dezastrul din Parcul Herăstrăufoto: Click!

Bănci rupte, coşuri de gunoi ruginite, clădiri în paragină, iarbă crescută şi alei pline de gropi. Aşa arată azi Herăstrăul, sau Parcul Regele Mihai, cel mai mare loc verde din Capitală, declarat monument istoric şi iubit de mii de bucureşteni. Şi vedetele care-şi plimbă copiii prin parc se plâng că e un focar de infecţie.

„Herăstrăul este parcul meu preferat. Bat oraşul dintr-un capăt în celălalt doar ca să vin aici să mă plimb în linişte pe alei. Dar mă doare sufletul când văd cum a ajuns. De 40 de ani de când vin aici, nu l-am văzut niciodată atât de neîngrijit, plin de mizerie, boscheţi, bănci rupte... Ce să mai zic de echipamentele din spaţiile de joacă, pe care nu le-a igienizat nimeni de ani întregi. Sunt stupefiat, dezamăgit, trist, revoltat de tot ce se întâmplă aici. Nu pot să accept nesimţirea şi indolenţa celor care ar trebui să se ocupe de îngrijirea acestui parc şi nu numai”, a scris pe pagina sa de Facebook Alin Constantinescu, preşedintele Comitetului de Standardizare CT 66 privind spaţiile de joacă, parcurile de distracţii, parcurile acvatice şi de aventură.  

Şi Amalia Năstase (44 de ani) e revoltată că nu-şi mai poate duce copiii în parcul Herăstrău, acolo unde merge de ani buni. Pericolele îi pândesc pe micuţi la tot pasul, iar câinele familiei s-a pricopsit deja cu trei căpuşe. “E dezastru! Bălăriile de un metru, şobolani, tânţari, căpuşe!”, atrage atenţia Amalia Năstase, într-o scrisoare, în care îi cere primarului sectorului 1, Clotilde Armand, să ia măsuri de urgenţă.


    Multe bănci sunt rupte și lăsate în paraginăFotografii: Alin Constantinescu
Multe bănci sunt rupte și lăsate în paraginăFotografii: Alin Constantinescu


    Alin Constantinescu ne arată în ce stadiu de mizerie și degradare a ajuns un loc de joacă din Herăstrău
Alin Constantinescu ne arată în ce stadiu de mizerie și degradare a ajuns un loc de joacă din Herăstrău

Fosta soţie a lui Ilie Năstase povesteşte: ”Sunt foarte multe căpuşe pentru că nu s-a tăiat iarba. Mi-a răspuns doamna primar că nu este parcul Herăstrău sub jurisdicţia Primăriei Sectorului 1. Dar eu nu fac politică, asta vreau să înţeleagă toată lumea, că faptul că reclam ceva nu înseamnă că ţin cu ăla dinainte, cu ăla de după. Îi duc în parc pe copii, dar îi dau cu tot felul de substanţe, care şi alea sunt toxice. Şi ne căutăm după urechi, la încheieturi. E o realitate pe care nu o putem ignora. Eu nu înţeleg cum de niciodată nu sunt bani în Bucureşti.


    Bănci rupte, locuri de joacă distruse și fântâni fără apă, așa arată acum Herăstrăul
Bănci rupte, locuri de joacă distruse și fântâni fără apă, așa arată acum Herăstrăul

Nu ai cum să nu ai grijă de populaţie, mai ales că este pandemie. Este prima dată când văd în parcul Herăstrău şobolani. Doamna primar este prietenă cu domnul Nicuşor Dan, nu sunt din formaţiuni politice diferite, să nu se înţeleagă. Trebuie curăţate toate parcurile, toate spaţiile verzi care nu sunt tunse. Unde sunt spaţii verzi netunse, acolo sunt căpuşe. Nu poţi să laşi Bucureştiul aşa, că nu e război. Este aproape iunie. E o ruşine. Suntem totuşi Capitala ţării. Nu ai cum să trăieşti în mijlocul unei pandemii într-o Capitală murdară. Oricine ar fi la putere, se poate, sunt soluţii şi se pot găsi”, a precizat Amalia Năstase, la Antena 3. 


    Căsuțele, altădată atracția parcului, au rămas în paragină
Căsuțele, altădată atracția parcului, au rămas în paragină

Amalia Năstase a făcut un apel disperat către primărie, după ce câinele familiei, Alfie, s-a pricopsit deja cu trei căpuşe după ieşirile în parc.”I-am comentat şi eu doamnei primar de la sectorul 1 şi a zis că nu a avut buget. Alfie al meu niciodată nu a avut căpuşe. Acum a  luat acum trei. Cu tot cu tratament de deparazitare. De copii nu mai vorbim că stau în fiecare  zi să-i caut de căpuşe. Ţânţarii sunt stoluri“ , a mai avertizat Amalia Năstase. 


    Toma (5 ani), fiul Amaliei, nu mai merge la  joacă în parc de teama căpușelor. Câinele Amaliei Năstase a luat trei căpușe din iarba înaltă
Toma (5 ani), fiul Amaliei, nu mai merge la joacă în parc de teama căpușelor. Câinele Amaliei Năstase a luat trei căpușe din iarba înaltă

Tudor Chirilă, apel la Nicușor Dan pentru Herăstrău: “Locul e insalubru și periculos”

Tudor Chirilă este un alt artist care s-a alăturat și el demersului Amaliei Năstase privind parcul Herăstrău, care a ajuns în ultima vreme focar de infecție. Artistul a mers în parcul Herăstrău și a făcut un live pe pagina de Facebook unde a filmat imaginea dezolantă în care a ajuns parcul. Chirilă a transmis totodată un mesaj primarului Capitalei, Nicușor Dan, să rezolve urgent lucrurile.”De la un cetățean al orașului București, pentru primarul ales, Nicușor Dan, nu e ca și cum în ultimii 30 de ani primarii au ținut cont de reclamațiile sau de sugestiile cetățenilor, dar, dacă tot vorbim despre schimare, hai să vedem ce se întâmplă. Avem Parcul Herăstrău, care arată dezolant, doar espalanda a fost tunsă și iată cum arată acum parcul”, a spus Chirilă, în cadrul live-ului.

Artistul a atras atenția că parcul a ajuns un real pericol pentru copii. „Fac acest live, poate ajunge mesajul meu la Nicușor Dan, să facă ceva totuși, pentru că locul s-a transformat în ceva insalubru și periculos pentru copiii care vin aici. Să nu mai vorbim de condiția estetică a parcului.Și așa acest oraș este poluat și plin de mitocani care parchează până și în casele altora. Merită orașul ăsta un parc normal. Poate se sesizează cineva, dar sentimentul meu este că în ultima perioadă vorbim degeaba, dar hai să vedem”, a mai spus Tudor Chirilă.

Municipalitatea promite să se ocupe de «restanțe»


    Primarul Capitalei, Nicușor Dan
Primarul Capitalei, Nicușor Dan

Nici Cișmigiul, un alt parc emblematic al Capitalei, nu arată mai bine. Aceeași situație este și în Parcul Tineretului: alei pline de gropi, spațiu verde neîngrijit. „ALPAB-ul, din bugetul pe care îl are, trebuie să plătească aceste servicii către companiile care întrețin spațiile verzi, numai că aceste companii au un personal extrem de stufos şi lucrează la preţuri exagerat de mari, și de cinci ori mai mari decât preţul pieţei. De fapt, în teren nu se mai întâmplă nimic, aşa că soluţia este desfiinţarea rapidă a acelor companii”, a declarat la TVR Dan Trifu, președintele Fundației Eco-Civica. Primarul Nicușor Dan recunoaște că „avem o restanță cu gropile, cu iarba, cu dezinsecția...”, dar că lucrurile sunt pe cale să se remedieze. „Avem bani și, cu mici proceduri administrative, o să începem să rezolvăm aceste restanțe”. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a precizat că lucrările de întreținere a parcurilor au depins de aprobarea bugetului municipiului București pe anul în curs și că acum „deja s-a început cosirea ierbii în parcuri”.

Citește și: 

EXCLUSIV Amalia Năstase, despre viața la 97 kg, meniul de acum și criza în afaceri: "Ne-a afectat din plin"

Amalia Năstase nu face economii: «La mine în mână banii se topesc!»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net