Ambarcațiune cu aproape o sută de migranți, interceptată în apele teritoriale românești


    Vasul cu emigranți a fost descoperit în zona Portița
Vasul cu emigranți a fost descoperit în zona Portița

O ambarcaţiune la bordul căreia se află aproape o sută de migranţi din Orientul Mijlociu - bărbați, femei și copii - a fost interceptată, miercuri, de poliţiştii de frontieră constănțeni în apele teritoriale româneşti. Potrivit corespondentului Mediafax, nava urmează să fie adusă în Portul Constanța pentru verificări.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au intervenit, miercuri dimineață, după ce, în jurul orei 04.00, o ambarcaţiune suspectă a fost observată în apele teritoriale ale României, la aproximativ 18 mile marine de Gura Portiței.

Garda de Coastă a trimis în zonă o navă care a identificat ambarcațiunea, fiind vorba despre un vas de agrement cu motor la bordul căruia se află 90-100 de persoane - bărbați, femei și copii - care au cerut sprijin. Acestea provin din țări din Orientul Mijlociu și cel mai probabil au plecat dintr-un port din Turcia.

Ambarcațiunea a fost remorcată de vasul Gărzii de Coastă și va fi tractată până în Portul Constanța, unde va ajunge miercuri după-amiază.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, urmând să stabilească identitatea și naționalitatea migranților, dar și să identifice călăuzele.

Cazuri similare de migrație s-au mai înregistrat în ultimul an. Astfel, la sfârșitul lunii iulie a fost interceptat un vas cu 52 de migranți, iar în septembrie la bordul unui pescador au fost descoperiţi 129 de migranți

shutterstock 1833215881 jpg
mihai voropchievici jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
cub mircea baniciu png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
horoscop jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg