Ambarcațiune cu aproape o sută de migranți, interceptată în apele teritoriale românești

Ultima actualizare:

    Vasul cu emigranți a fost descoperit în zona Portița
Vasul cu emigranți a fost descoperit în zona Portița

O ambarcaţiune la bordul căreia se află aproape o sută de migranţi din Orientul Mijlociu - bărbați, femei și copii - a fost interceptată, miercuri, de poliţiştii de frontieră constănțeni în apele teritoriale româneşti. Potrivit corespondentului Mediafax, nava urmează să fie adusă în Portul Constanța pentru verificări.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au intervenit, miercuri dimineață, după ce, în jurul orei 04.00, o ambarcaţiune suspectă a fost observată în apele teritoriale ale României, la aproximativ 18 mile marine de Gura Portiței.

Garda de Coastă a trimis în zonă o navă care a identificat ambarcațiunea, fiind vorba despre un vas de agrement cu motor la bordul căruia se află 90-100 de persoane - bărbați, femei și copii - care au cerut sprijin. Acestea provin din țări din Orientul Mijlociu și cel mai probabil au plecat dintr-un port din Turcia.

Ambarcațiunea a fost remorcată de vasul Gărzii de Coastă și va fi tractată până în Portul Constanța, unde va ajunge miercuri după-amiază.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, urmând să stabilească identitatea și naționalitatea migranților, dar și să identifice călăuzele.

Cazuri similare de migrație s-au mai înregistrat în ultimul an. Astfel, la sfârșitul lunii iulie a fost interceptat un vas cu 52 de migranți, iar în septembrie la bordul unui pescador au fost descoperiţi 129 de migranți

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net