Amenajează-ţi casa pentru Anul Nou!

simeon stalpnicul png

Tocmai ce ai terminat pregătirile pentru Crăciun că trebuie să-ţi amenajezi locuinţa pentru marea petrecere de Revelion. Vei avea mulţi invitaţi aşa că e cazul să te apuci de treabă! Uite cum să-ţi organizezi casa pentru a-ţi primi cum se cuvine musafirii.

Fă curăţenie în întreaga casă!

Ca să pregăteşti casa pentru petrecerea de Revelion trebuie să începi, în primul rând, cu curăţenia. Aspiră şi spală pe jos în fiecare cameră, pe hol, în balcon, baie şi bucătărie.

Nu uita să cureţi temeinic şi în cele mai ascunse locuri: în spatele măsuţei pe care ţii televizorul, în spatele canepelei şi fotoliilor. Dacă ai posibilitatea, poţi duce covorul la curăţat.

Dacă nu, scoate-l afară şi bate-l pentru a scoate cât mai bine praful. După ce ai aspirat mocheta, covorul draperiile, colţurile pereţilor şi tapiţeria trebuie să speli gresia sau parchetul.

Abia apoi ştergi praful de pe mobilă. Nu uita de geamuri! Şi ele trebuie spălate. Alege pentru această activitate o zi din săptămână când este puţin mai cald afară.

După aceste etape, te poţi apuca de curăţatul obiectelor sanitare din baie şi bucătărie. Spală cu produse de bună calitate cada, chiuvetele, oglinzile, vasul de toaletă, corpurile de mobilă, bateriile, capul de la duş şi robineţii.

Organizează un spaţiu de joacă pentru copii!

Dacă învitaţii tăi îşi vor aduce şi copiii la petrecere trebuie să te interesezi din timp care este vârsta celor mici, în cazul în care nu ştii.

Acest aspect este foarte important pentru că, astfel, vei şti cum să organizezi petrecerea în aşa fel încât cei mici să nu se plictisească.

Alege o cameră unde aceştia să fie lăsaţi să se joace sau să doarmă. Cumpără câteva jucării şi cărţi de colorat, creioane şi carioci pentru ca cei mici să aibă şi ei o ocupaţie.

Amenajează camera în care veţi petrece!

De obicei, sufrageria este cea mai încăpătoare cameră din apartament. Aici se organizează majoritatea petrecerilor aşa că trebuie să ştii cum să o amenajezi. În primul rând, trebuie ţinut cont de numărul invitaţilor şi de spaţiul din cameră care trebuie eliberat.

Astfel, scoate din încăpere orice obiect de mobilier care este în plus: noptiere, scaune, măsuţe de cafea etc. Invitaţii tăi trebuie să se mişte în voie, aşa că încăperea trebuie să fie cât mai spaţioasă.

În al doilea rând, pentru a evita producerea unor incidente neplăcute, scoate din sufragerie obiectele de decor care sunt foarte sensibile şi care se pot sparge: vaze de flori, diferite obiecte din sticlă sau cristal sau alte decoraţiuni de valoare.

Decorează casa de sărbătoare!

Nu în ultimul rând, casa întreagă trebuie decorată în spiritul noului an.

Dacă nu ai ornat locuinţa de Crăciun cu fundiţe, cu crenguţe de brad sau de vâsc este cazul s-o faci acum.

Vâscul se prinde de uşă, se poate pune într-un blol de sticlă decorativ sau se poate agăţa de lustră. Câteva crenguţe de brad pot fi agăţate cu clame de draperie, de perdea sau chiar de spătarul scaunelor.

Cum vei aranja masa pentru Revelion?

Masa pe care o vei aranja pentru seara de Revelion trebuie să încânte privirile tuturor oaspeţilor tăi. Este momentul să pregăteşti cu grijă tacâmurile, farfuriile şi bolurile din care musfirii se vor servi.

simeon stalpnicul png

Dacă farfuriile tale nu sunt potrivite pentru un astfel de eveniment, poţi da o raită prin magazine. Caută boluri în culorii vii, de sărbătoare, farfurii, pahare, căni şi ceşcuţe decorate cu motive de iarnă.

Cumpără apoi şi câteva decoraţiuni pe care să le aşezi pe masă: crenguţe de brad, coroniţe din brad sau lumânări parfumate, figurile din ceramică, şerveţele cu motive de iarnă.

Nu uita să cumperi şi o faţă de masă! Aceasta trebuie să fie cât mai simplă dar de bun gust. Poţi alege o faţă de masă albă dar care să se asorteze cu şervete roşii, verzi, aurii sau argintii - culorile iernii.

meghan markle harry regina jpeg
meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
Forbes FOTO Shutterstock
Arme nucleare Rusia FOTO Shutterstock
image
image
image
image
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
talibani
Regina Elisabeta