Amendă de 20.000 de lei pentru tricourile cu mesajul «Enjoy Cocaine»

Ultima actualizare:

    Tricourile se vând ambalate în doze
Tricourile se vând ambalate în doze

Controalele derulate de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor Cluj au identificat existenţa la comercializare a unor tricouri ambalate în doze, pe care este inscripţionat mesajul „Enjoy Cocaine".

Prin promovarea unor astfel de produse, consumatorii sunt induşi în eroare cu privire la „efectele benefice" ale consumului de substanţe stupefiante, susţin comisarii de la Protecţia Consumatorilor. Mai mult, produsul este comercializat prin intermediul unor unităţi care, prin specificul lor, au menirea de a educa consumatorii.

O altă neregulă constatată cu ocazia controlului este aceea că atât sloganul de pe ambalaj şi produs, cât şi forma ambalajului reproduc o parte din însemnele grafice ale unei companiei Coca Cola, ceea ce inoculează ideea consumului de substanţe interzise.„Pentru comportamentul incorect manifestat în relaţia cu consumatorii, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei", se arată în comunicatul CJPC Cluj.

În plus, va fi înaintată o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Cluj în vederea luării măsurilor care se impun, pentru a preîntâmpina promovarea unor astfel de îndemnuri.

„Solicităm operatorilor economici care comercializează produse de acest gen să ia în considerare impactul negativ pe care-l pot avea asupra consumatorilor vulnerabili şi chiar să refuze comercializarea lor", se mai arată în acelaşi comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
statie metrou hongyancun jpg
4 front carburanti poza mare jpg
parfum pixabay jpg
apa marii jpg
vacanta plaja umbrele barci oameni in apa limpede png
miere jpg
img jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net