Amendat după ce a cerut unui alt client din magazin să poarte corect masca

Ultima actualizare:

    Polițiștii l-au amendat atât pe cel recalcitrant, care nu purta masca de protecție, cât și pe cel care i-a atras atenția
Polițiștii l-au amendat atât pe cel recalcitrant, care nu purta masca de protecție, cât și pe cel care i-a atras atenția

Situație bizară într-un supermarket din Otopeni. Un cumpărător care i-a atras atenția unui alt client să poarte corect masca de protecție s-a ales tot el cu o amendă de 1.000 de lei. Polițistul l-a sancționat „pentru tulburarea liniștii publice”, însă IPJ a demarat o anchetă.

Gabi Hirit, un cunoscut fotograf din Capitală, a povestit pe pagina sa de Facebook întâmplarea care a avut loc marți, în jurul prânzului, la cumpărături. „Azi am luat amendă 1.000 de lei de la Poliția Română pentru că am atras atenția cuiva din Mega Image să-și tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacționat urât, înjurături, amenințări etc., cei de la Mega au devenit atenți (mulțumesc!) și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția”, a povestit Gabi Hirit.


    Gabi Hirit este unul dintre cei mai bine cotați fotografi din România
Gabi Hirit este unul dintre cei mai bine cotați fotografi din România

Polițistul l-a sancționat „pentru tulburarea liniștii publice”

Până aici, situația seamănă cumva cu ce i s-a întâmplat designerului Cristina Joia de la PRO TV, care, pe când era tot la cumpărături în magazin, a primit un pumn în nas de la o clientă căreia i-a atras atenția că și-a parcat neregulamentar mașina. Doar că de data aceasta polițiștii nu au fost de partea persoanei de bună credință, care a semnalat o încălcare a legii. „A venit un echipaj care l-a amendat atât pe recalcitrant, cât și pe mine, pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1.000 de lei. Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte corect masca”, a mai relatat fotograful. „Păi ați fost chemat pentru că mi-a fost pusă în pericol siguranța personală, iar dumneavoastră îmi dați amenda pentru că i-am atras atenția să poarte corect masca?”, l-a întrebat Gabi Hirit pe omul legii. „Dacă vreți să fiți în siguranță, stați acasă și comandați de la Glovo”, i-ar fi răspuns acesta, potrivit postării.

IPJ Ilfov a demarat o anchetă

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a transmis printr-un comunicat citat de Digi24 că în cazul respectiv „s-a tulburat liniștea publică”: „Polițiștii orașului Otopeni au identificat la fața locului 2 bărbați, iar din verificările efectuate, a rezultat că aceștia și-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, polițiștii din Otopeni au procedat la sancționarea celor 2 persoane, conform Legii 61/1991 republicată și actualizată, cu amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei fiecare”. În ceea ce privește afirmațiile „neprincipiale” ale unuia dintre polițiști, reprezentanții IPJ anunță că s-a început o anchetă: „În urma celor dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, Biroul Control Intern va efectua verificări, pentru stabilirea cu certitudine a aspectelor semnalate, iar la finalizarea acestora, se va dispune potrivit actelor normative în vigoare. De asemenea, precizăm faptul că, persoana care a fost sancționată cu amendă poate formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției la instanța de judecată competentă”, mai arată sursa citată.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net