Amnistie fiscală fabuloasă. Lui Victor Ciorbea i s-au șters datorii de 270.000 de lei

Ultima actualizare:

    Victor Ciorbea nu mai plătise datoriile către stat de zece ani
Victor Ciorbea nu mai plătise datoriile către stat de zece ani

Nu a plătit impozite către stat timp de zece ani, perioadă în care a strâns, împreună cu soția sa, o datorie de 270.000 de lei. Dar, cum Ministerul de Finanțe a introdus recent amnistia fiscală, Victor Ciorbea a beneficiat de ea. Acum, este ”curat” ca lacrima.

Contribuabilii de bună credință sunt mereu cu plățile la zi. Mai puțin, cei cu dare de mână. Este și cazul lui Victor Ciorbea, fostul Avocat al Poporului care a strâns, în zece ani, o datorie în valoare de 270.000 de lei.

Acesta adunase la ANAF impozite pe venituri și asigurări de sănătate de peste 165.000 de lei, iar o ordonanță de urgență pe care Guvernul Dăncilă a dat-o în august, numită ”Amnistia fiscală”, l-a înscris pe lista celor care beneficiază de ștergerea penalităților, relatează Radio Europa Liberă.

Victor Ciorbea a scăpat de peste 70% din suma datorată la ANAF

Așa a scăpat de peste 115.000 de lei și a achitat doar 50.000 de lei, cât câștigă într-o lună împreună cu soția sa. În cazul Lacrimei Ciorbea, suma totală a datoriilor era de 210.000 și i-au fost șterse 150.000.

Amnistia fiscală în cazul familiei Ciorbea a fost de peste 70%.

Din declarația de avere a fostului Avocat al Poporului, la finalul mandatului, acesta a avut în 2018, alături de soția sa, venituri de 600.000 lei/an.

Mai exact, a primit 150.000 de lei/an salariu și o pensie de 157.560 lei/an. Soția a câștigat ca avocat anul trecut 93.000 de lei și a avut o pensie de 199.200 de lei.

Victor Ciorbea și soția, venit de 50.000 de lei pe lună

Asta ar însemna un venit de 50.000 de lei/lună al familiei, în care intră și pensiile speciale ale soților Ciorbea. În perioada în care a condus Avocatul Poporului (2014-2019), celor doi soți le-au crescut datoriile la stat și și-au restructurat și datoriile la bancă pentru creditul de un milion de euro, luat pentru vila din cartierul bucureștean Floreasca.

Casa are 700 de metri pătrați și piscină și este situată în apropierea lacului.

În aceeași categorie cu Victor Ciorbea se mai află și primarul PSD al sectorului3, Robert Negoiță, care nu a plătit 50 de milioane de lei la bugetul de stat.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/ordonanta-amnistiei-fiscalea-intrat-vigoare-iata-principalele-prevederi-si-cine

https://www.click.ro/news/national/fiica-lui-victor-ciorbea-traieste-pe-picior-mare-are-un-apartament-de-lux-manhattan

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net