ANAF a restituit toate taxele auto. Au fost 1,91 de milioane de cereri depuse

image
ANAF a restituit taxa auto percepută ilegal timp de 10 ani, din 2007, până în 2017FOTO: Click!

În sfârșit, ANAF a restituit taxa auto percepută ilegal timp de 10 ani, din 2007, până în 2017. Începand din 2017, până în prezent, A.N.A.F. a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.

Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor români, care au depus documentații complete, anunță instituția.

Astfel, începand din 2017 până în prezent, A.N.A.F. a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.

”Menționăm că, A.N.A.F. are în atenție și cererile ale căror documentații sunt incomplete. Acestea vor fi soluționate, pe măsură ce contribuabilii notificați vor transmite către Agenția Fiscală clarificările solicitate”, precizează Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Taxa Auto dateaza din anul 2007, cu scopul declarat de a limita importurile de mașini vechi. Inițial, taxa se numea de primă înmatriculare, pe care o achitau doar mașinile second-hand importante. În același an, Comisia Europeană a deschis procedura de infrigment, spunând că taxa auto din România este ilegală.

În 2008, taxa se va numi de poluare care a funcționat pe principiul poluatorul plătește.

În 2016, Curtea Europeană de Justiție emite o decizie prin care Statul român este obligat să restituie și Timbrul de Mediu în vigoare pentru mașinile second-hand, după ce și celelalte trei forme ale taxei au fost declarate ilegale.

Citește și:

Vești bune pentru șoferi! Bani în plus pentru restituirea taxelor auto

Datoria Guvernului. Câți bani le-a dat Ministerul de Finanțe șoferilor pentru taxa auto

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
zanni
Ruxi și cristi mitrea
tudor chirila 2 jpg
img (3) jpg
BeFunky collage (26) jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
Alin Cocos și Monica Orlanda
Repartitor de caldura FOTO Shutterstock jpg
Becali
image
image
image
image
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg