Analist rus: România, țintă prioritară în caz de răboi nuclear


    Scutul de la Deveselu a devenit operațional joi
Scutul de la Deveselu a devenit operațional joi

Țara noastră se află pe un butoi de pulbere din cauza scutului antirachetă inaugurat joi la Deveselu, județul Olt. Analistul rus Konstantin Bogdanov spune că România a devenit o țintă primordială a Rusiei în caz de război nuclear, ca urmare a includerii sale în sistemul defensiv al NATO în Europa.

Elementele scutului vor deveni, inevitabil, ţinte prioritate în cazul unui război nuclear, posibil char ţinte pentru atacuri preventive, avertizează expertul rus Konstantin Bogdanov într-o postare pe site-ul de știri lenta.ru. „Ţări precum România, care găzduiesc sisteme antirachetă americane, ar putea fi singurele victime, iar Statele Unite să se împace apoi cu Rusia deasupra ruinelor fumegânde ale elementelor est-europene ale scutului antirachetă”, a adăugat analistul, pentru sursa citată, informație preluată de New York Times.

Autoritățile ruse continuă să afirme că baza militară din România reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat îngrijorarea Rusiei cu privire la escaladarea conflictului dintre Est și Vest, odată cu expansiunea Occidentului în statele Europei de Est. “Am spus de când a început această poveste că experţii noştri sunt convinşi că dezvoltarea sistemului antirachete balistice ridică o anumită ameninţare la adresa Federaţiei Ruse. Întrebarea nu este dacă vor fi sau nu luate contramăsuri, măsuri sunt deja luate pentru a menţine securitatea Rusiei la un nivel necesar. Încă de la început am spus că, în opinia experţilor noştri, scutul antirachetă reprezintă o ameninţare la adresa statului nostru”, a precizat Peskov.

Oficialii români și americani au dat asigurări autorităților ruse că scutul antirachetă de la Deveselu, dar și celelalte componente ale sistemului defensiv instalat în Europa, nu sunt îndreptate împotriva Rusiei. Acest sistem nu are capacitatea de a opri un eventual atac cu rachete balistice cu rază lungă de acțiune, nici un asalt nuclear, din Rusia. „Doresc să fiu foarte clar. Nici această unitate, nici cea care va fi construită în Polonia, nu pot submina capacitatea de descurajare strategică a Rusiei. Apărarea antirachetă a NATO este o capacitate menită să protejeze Alianța în fața oricăror amenințări ale rachetelor balistice venite din afara zonei euro-atlantice. Rusia știe asta. Am comunicat acest lucru autorităților ruse, de multe ori, la cel mai înalt nivel”, a declarat joi, la inaugurarea scutului, secretarul adjunct al Apărării al SUA, Robert O. Work.

Atunci, cine sunt inamicii NATO?, se întreabă atât rușii, cât și românii. Oficialii americani au arătat cu degetul spre statele agresive din Orientul Mijlociu și Îndepărtat, precum Iranul, dar și spre grupările teroriste ISIS și Daesh. „Atâta timp cât Iranul continuă să dezvolte și să disloce rachete balistice, Statele Unite vor conlucra cu statele aliate și partenere pentru a se apăra împotriva acestei amenințări”, a adăugat Work.

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg
zura jpg