Anca Dragu: “Nu avem încredere în premierul Cîțu, dar coaliția trebuie să continue”. "Vlad Voiculescu are viitor în politică"

Ultima actualizare:

    Anca Dragu, președintele Senatului
Anca Dragu, președintele Senatului

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a vorbit la emisiunea "Insider Politic" (Prima TV) despre coaliția de guvernare, despre problemele din interiorul USR PLUS, dar și despre demiterea lui Vlad Voiculescu. Al doilea om în stat spune că a fost "surprinsă de violența gestului premierului Cîțu".

Dialog, unitate și respect. Asta crede Anca Dragu, președintele Senatului și membru al USR-PLUS, că ar trebui să existe între parteneri în aceste clipe de furtună politică în interiorul Coaliției aflată la Guvernare. La “Insider politic”, emisiunea realizată de Sebastian Zachmann la Prima TV, ea a spus că acest moment dificil este ușor de depășit dacă toți cei implicați își doresc asta. “Despre coaliția de guvernare nu vorbim la trecut, vorbim la viitor. Avem o sincopă, nu aș spune că e o criză. Noi vrem să ne așezăm la masa discuțiilor, la dialog. Din păcate nu avem încredere în premierul Cîțu, dar coaliția trebuie să continue activitatea. Faptul că noi ne comportăm responsabil, nu ca un copil răsfățat care zice “M-am supărat, îmi iau jucăriile și plec”, nu trebuie confundat cu slăbiciunea”, atenționează al doilea om în stat.

Președintele Senatului spune că a fost surprinsă de violența gestului premierului Cîțu, de demitere a ministrului Sănătății. “Nu am văzut o evaluare asupra activității Ministrului Voiculescu. Acel ordin mi se pare un pretext slab. Trebuie să restabilim niște reguli foarte clare și foarte ferme ale jocului. Vrem să fim respectați la guvernare.”

Anca Dragu: Guvernul condus de Adrian Năstase, cel mai performant

Surprinzător, șeful Senatului a nominalizat și cel mai bun Guvern, care a ajutat România să intre în NATO. “Cel mai performant guvern care ne-a deschis drumul către aderarea la UE a fost guvernul de la începutul anilor 2000, guvernul condus de Adrian Năstase”, a declarat Anca Dragu la “Insider Politic”.

Cât despre problemele din partid, Anca Dragu a punctat. “Nu există disensiuni în interiorul USR PLUS. Nu l-am văzut niciodată pe Vlad Voiculescu un rival pentru Dacian Cioloș. E drept, nu avem încredere în premierul Cîțu, dar trebuie să găsim un dialog. Credem că e normal ca Sănătatea să rămână în continuare la PLUS. Încercăm să găsim cea mai bună soluție pentru a continua reformele începute de Vlad Voiculescu”. Președintele Senatului a respins categoric ideea de alegeri anticipate. “Nu cred că e cazul de alegeri anticipate. Dacă trecem acest test cu bine, șansele să rămânem în această formulă patru ani cresc considerabil”.

Anca Dragu: "Vlad Voiculescu este un tip muncitor, devotat"

Întrebată cui revine Ministerul Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu, Anca Dragu a declarat că, potrivit înţelegerii, acesta revine PLUS. ”USR PLUS. E normal să rămână la PLUS. Ne uităm şi la USR, şi la PLUS, şi la USR PLUS ne uităm la câteva nume şi căutăm un nume pentru a duce mai departe reformele pe care Vlad Voiculescu le-a început. Noi am făcut aceste discuţii, că ministrul Sănătăţii este un ministru de la PLUS. Deci continuăm în această direcţie discuţiile”, a declarat Anca Dragu. Întrebată, de asemenea, dacă Vlad Voiculescu mai are viitor în politică, Dragu a declarat că acesta este ”un tip muncitor”. ”Absolut. Vlad este un politician tânăr şi Vlad Voiculescu este un tip muncitor, devotat, am lucrat cu el, îl cunosc şi are tot ceea ce îi trebuie politicianului modern. Se gândeşte la binele general, public. Nu este din categoria oamenilor care au intrat în politică pentru a trage foloase în mod personal. Deci da, are viitor. Declaraţiile lui au arătat un om politic matur care trece peste elemente personale. Conferinţa lui nu e bazată pe resentimente, nu face apel la atacuri împotriva premieurlui care l-a demis ci face o analiză a mandatului său şi a ceea ce trebuie făcut în sănătate”, a declarat Anca Dragu.

Citește și:

Anca Dragu, aleasă preşedinte al Senatului. Pentru prima oară, o femeie este al doilea om în stat

Viața și familia Ancăi Dragu, prima femeie aleasă la șefia Senatului. Soțul ei e poreclit "Iron Man" și e plin de mușchi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net