Anchetă în Gorj după ce trei fete de la orfelinat au rămas gravide

simeon stalpnicul png
Una dintre fete a decis s─â p─âstreze sarcina

Situa╚Ťie ├«ngrijor─âtoare ├«n centrele de plasament din jude╚Ťul Gorj, unde, trei minore sub 15 ani au r─âmas gravide, anul trecut. Reprezentan╚Ťii de la Protec╚Ťia Copilului spun c─â beneficiarii din centre nu sunt supraveghea╚Ťi non-stop.

Potrivit Direc╚Ťiei pentru Protec╚Ťia Copilului Gorj, anul trecut, au r─âmas ├«ns─ârcinate trei minore. ├Än cazul a dou─â dintre fete, s-a f─âcut ├«ntrerupere de sarcin─â. ╚śi asta, deoarece la prima s-a constatat c─â sarcina este cu risc ridicat de malforma┼úii, iar la cea de-a doua, la cererea tat─âlui minorei. Cea de-a treia fat─â r─âmas─â ├«ns─ârcinat─â a fost transferat─â la un centru maternal din subordinea direc┼úiei, deoarece a dorit s─â p─âstreze sarcina.

ÔÇ×Nu intr─â ├«n discu┼úie ca beneficiarii s─â fie supraveghe╚Ťi ├«n permanen┼ú─â, deoarece legea prevede ca cei din centrele de plasament s─â mearg─â ├«n familie ├«n vacan┼úe sau ├«n weekend. De asemenea, copiii din cadrul serviciului pentru protec┼úia copilului de tip reziden┼úial particip─â la via┼úa social─â a comunit─â┼úii, beneficiind de bilete de ├«nvoire ├«n ora┼č, ace┼čtia merg├ónd singuri sau ├«nso┼úi┼úi de al┼úi beneficiari ai centruluiÔÇŁ, a spus Corina Dr─âgan, purt─âtor de cuv├ónt al DGASPC Gorj.

Ca urmare a acestor ├«nt├ómpl─âri, Inspectoratul de Poli┼úie al Jude┼úului Gorj va face o anchet─â la Direc┼úia General─â de Asisten┼ú─â Social─â ┼či Protec┼úia Copilului.

simeon stalpnicul png
Corina Dr─âgan de la Protec╚Ťia Copilului Gorj spune c─â minorii din centrele de plasament nu pot fi supraveghea╚Ťi ├«n permanen╚Ť─â

Control de la minister

Situa┼úia a fost pus─â ├«n eviden┼ú─â ╚Öi ├«n urma unui control al ministerului de resort, care a vizat tocmai situa┼úia minorelor ├«ns─ârcinate din centrele de asisten┼ú─â din ├«ntreaga ┼úar─â. Fetele au sub 15 ani, iar avorturile s-ar fi f─âcut f─âr─â acordul reprezentan╚Ťilor legali. ├Än urma controlului, Sorin Torop, ┼čeful Centrului de Asisten┼ú─â de la T├órgu Jiu, a fost suspendat din func┼úie. ├Än prezent, cercetarea penal─â este ├«n desf─â╚Öurare, iar la nivelul DGASPC Gorj s-a constituit o comisie care a demarat o anchet─â intern─â.

ÔÇ×O chestiune foarte important─â este c─â ├«n cazul persoanelor care r─âm├ón gravide la v├órste mai mici de 15 ani obligatoriu trebuie sesizate organele de cercetare penal─â. Acest lucru s-a ├«nt├ómplat, dar ├«ntr-un mod un pic defectuos, ├«n sensul c─â s-a comunicat IPJ c─â exist─â astfel de situa┼úii, dar nu s-a precizat cu exactitate v├órsta minorelor, astfel ├«nc├ót Inspectoratul de Poli┼úie nu a ┼čtiut c─â trebuie s─â declan┼čeze o anchet─â privind infrac┼úiunea de act sexual cu minoriÔÇŁ, a spus Corina Dr─âgan.

Dorian Popa
FotoJet jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (1) jpg
image png
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iliescu revolutie jpg
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg