Anchetă la 112, după ce un dispecer a trimis la secție un bărbat care a găsit o bombă sub mașină: ,,Poți să tragi de ea?"

Un dispecer de la 112, dar și doi poliţişti, sunt acum cercetaţi de Serviciul Control Intern al Poliţiei Capitalei, pentru că nu au chemat pirotehniştii în urma unui apel telefonic făcut de un bărbat, în care ar fi semnalat că are o bombă amplasată sub maşină.

Bomba găsită sub mașină Foto: Facebook
Bomba găsită sub mașină Foto: Facebook

Șoferul a fost trimis cu ,,bomba" la poliție

Un bărbat din Bucureşti a sunat la 112 şi a reclamat că are sub maşină un dispozitiv improvizat ce pare a fi o bombă. Dispecerul din cadrul Poliţiei Capitalei i-a spus să ia dispozitivul şi să meargă cu el la cea mai apropiată secţie.

La Secţia 23, doi agenţi au preluat ceea ce părea a fi o bombă, au dus dispozitivul într-un birou şi, timp de o oră, l-au analizat, au făcut fotografii, abia apoi au chemat pirotehniştii.

„Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (...) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern.

În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23”, a informat, marţi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti. 

Pirotehniștii au fost chemați târziu

Potrivit unor surse judiciare, în urma apelului telefonic trebuia anunţat serviciul pirotehnic, iar cercetările nu trebuiau făcute de poliţiştii de la secţie. Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de o bombă, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional, mai susţin sursele citate.

Cum s-a întâmplat totul 

Zilele trecute, un bărbat din Bucureşti a sunat la 112 şi a reclamat că are sub maşină un dispozitiv improvizat ce pare a fi o bombă.

,,Am tras maşina pe dreapta, am apelat serviciul de urgenţă 112, mi-a zis: ce este acolo? Le-am explicat detaliat ce este, nu am putut să le explic cu adevărat, pentru că nu vedeam”, a povestit el pentru Antena3.

,,Cei de la 112 mi-au zis doar dacă pot să trag de ea, să mă uit mai bine, adică s-o trag probabil mai afară. Nu mi-a fost frică, că n-am ştiut”, a susţinut el.

,,Mi-au zis s-o las aşa, să n-o ating şi să mergem la secţie. Începusem s-o desfac în maşină… mi-a fost un pic de frică pe urmă”, a continuat el, menţionând că poliţiştii i-au spus că nu trebuia să desfacă dispozitivul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net