Anchetă la Arad după ce o mamă şi bebeluşul ei au murit de la o viroză. Cine se face vinovat

Anchetă la Maternitatea Arad după ce o gravidă şi copilul său au murit în urma unei infecţii respiratorii severe. Femeia avea 25 de ani şi era mama a încă doi copii.

image

Femeia de 25 de ani, gravidă, a ajuns la spital luni cu o viroză respiratorie severă, suferind un stop cardio-respirator, iar bebeluşul născut prin cezariană nu a putut fi salvat. Potrivit aradon.ro, tânăra de 25 de ani, mamă a doi copii, s-a întors în ţară din Belgia acum trei săptămâni. Fiind afectată de o viroză respiratorie, rudele au chemat ambulanţa luni, fiind transportată la Spitalul Judeţean Arad. Marţi dimineaţă, femeia avea un nivel de oxigen de 70%, necesitând mască pentru respiraţie. Câteva ore mai târziu, aceasta a decedat în Secţia ATI a spitalului, după un stop cardio-respirator. Conform şefului maternităţii, cauza decesului tinerei şi copilului a fost o bronhopneumonie de etiologie virală, fiind exclusă, în urma testelor, infecţia cu SARS-CoV-2. „Nu putem aprecia exact cauzele decesului fetal, deoarece această sarcină nu a fost luată în evidenţă, mama întorcându-se din Belgia acum trei săptămâni. Sarcina a fost neluată în evidenţă, iar multiplele comorbidităţi şi această bronhopneumonie sunt convins că au dus la decesul fetal şi ulterior la decesul matern“, a declarat Furău, pentru Aradon.ro. Tânăra decedată era din oraşul Sântana şi mai avea doi copii.

Cazul e analizat şi de Direcţia de Sănătate Publică Arad, care a trimis o echipă de control la Secţia de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean Arad, pentru a lămuri cauzele tragediei. „În momentul în care primim de la Medicina Legală rezultatele anatomopatologice, se va forma o comisie şi se vor urma procedurile“, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Cecilia Irimie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net