Andreea Marin Bănică strânge semnături pentru vaccinarea copiilor împotriva pneumoniei

image
Andreea Marin Bănică a strâns astăzi semnături pentru vaccinarea pneumococică a copiilor

Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Pneumoniei, Andreea Marin Bănică a stat de vorbă cu trecătorii de la metrou pentru a-i informa despre pericolul bolilor pneumococice, şi i-a îndemnat pe părinţi să semneze petiţia pentru introducerea vaccinului pneumococic în programul naţional de imunizare.

Semnăturile adunate se adaugă celor aproximativ 5.000 de părinţi care au semnat deja online petiţia „Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!“,  lansată în urmă cu câteva săptămâni. 

image
petitie

„În prezent doar 2% dintre părinţii din România îşi permit să cumpere acest vaccin pentru micuţii lor, de aceea sperăm că autorităţile vor lua deciziile necesare pentru ca cei 200.000 de copii care vin pe lume în fiecare an în ţara noastră să fie protejaţi. Nu trebuie să uităm că în Uniunea Europeană 23 de state au introdus deja acest vaccin în calendarul de imunizări gratuite, iar copiii din România merită aceleaşi drepturi“, a declarat Andreea Marin Bănică, ambasadorul campaniei Coaliţa pentru o Nouă Prevenţie 2013 şi preşedintele Fundaţiei Preţuieşte Viaţa.

În momentul de faţă, bolile pneumococice reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel global la copiii cu vârste sub 5 ani, dintre bolile prevenibile prin vaccinare.

În România, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, rata mortalităţii infantile la nivelul anului 2010 la 1000 născuţi vii, a fost de 9,79, mult deasupra mediei Europene (4,18 decese la 1000 născuţi vii), fiind a doua ţară în clasamentul mortalităţii infantile,  după Republica Moldova.

Andreea Marin Bănică, ambasadorul Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie 2013, luptă alături de 7 organizaţii ale societăţii civile şi asociaţii profesionale de medici, pentru introducerea vaccinului penumococic în grila de vaccinări gratuite oferite de stat.

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
horoscop ( FOTO pixabay )
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
Vladimir Putin FOTO Shutterstock
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg