Andrei Chiliman nu mai poate fi primar al Sectorului 1

image
Andrei Chiliman nu mai poate fi primar timp de două luniFoto: Eduard Enea/Adevărul

Andrei Chiliman a declarat sâmbătă, la plecarea de la Secţia 1 Poliţie, că timp de două luni, perioada în care se află sub control judiciar, nu poate exercita funcţia de primar al Sectorului 1.

"Nu am dreptul două luni să fiu primar, şi o să se ocupe colegii mei pe perioada asta", a spus Andrei Chiliman, după ce a stabilit cu poliţiştii supraveghetori zilele în care se va prezenta la Secţia 1, dar şi celelalte obligaţii din cadrul măsurii controlului judiciar, informează Mediafax.

Întrebat dacă se gândeşte să demisioneze de la conducerea Primăriei Sectorului 1, Chiliman a spus: "Nu există demisie".

Andrei Chiliman a mai spus că în dosarul în care este cercetat nu există dovezi că s-a dat şi s-a luat "şpagă".

"Nu au existat bani, nu s-a luat şpagă, nu s-a dat şpagă. O să vin deocamdată de două ori pe săptămâna", a mai spus Chiliman.

Andrei Chiliman a mers la Secţia 1 Poliţie sâmbătă, în jurul orei 9.30, la aproape 10 ore ore după ce instanţa supremă a respins cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a primarului şi a decis ca acesta să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri noapte, ca edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar, în dosarul privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate.

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de influență, iar Chiliman şi consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infracțional organizat şi complicitate la trafic de influență.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
claudia patrascanu copii png
Amber Heard FOTO EPA-EFE
elena udrea adrian alexandrov jpeg
Trupele speciale rusesti Speţnaz
Mig 21 Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg