ANM a emis cod galben de vânt. Când vin ploile și frigul

Ultima actualizare:

    Începutul lui octombrie aduce vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă
Începutul lui octombrie aduce vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă

ANM a emis miercuri un cod galben de vânt în județul Caraș-Severin, iar avertizarea va fi valabilă până pe 8 octombrie. În tot acest interval și în țară se vor înregistra intensificări ale vântului, dar și o răcire accentuată a vremii.

ANM a emis miercuri, 6 octombrie, o avertizare meteo de vânt puternic în toată țara, iar în anumite zone se vor înregistra rafale de până la 100 de kilometri pe oră. 

Avertizare meteo de vânt și vreme rea

În perioada 6 octombrie, ora 12.00 - 8 octombrie ora 10.00 vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, cu viteze de peste 55…60 km/h.

Vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte.


    Vântul va sufla la rafală și cu până la 100 km/orăSursa foto: ANM
Vântul va sufla la rafală și cu până la 100 km/orăSursa foto: ANM

Cod galben de vânt în Caraș Severin 

În intervalul 6-8 octombrie local în județul Caraș-Severin vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60...80 km/h, iar în sudul județului, peste 90...100 km/h.

Cum va fi vremea în București 

În București, vremea intră într-un proces de răcire și ne așteaptă zile friguroase. 

MIERCURI ȘI JOI. De miercuri până joi dimineață cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază și noaptea. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/oră, Temperatura maximă va fi de 17-18 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 9 grade. 

JOI ȘI VINERI. Joi și vineri valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, vremea devenind rece pentru această perioadă. Cerul va fi mult noros, iar condițiile de ploaie - slabe, trecătoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45-50 km/oră. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6-8 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net