Antibioticele i-au ucis studentei criminale bebeluşul

Ultima actualizare:

    Tânăra a născut  săptămâna trecută  o fetiţă care a trăit  doar o oră
Tânăra a născut săptămâna trecută o fetiţă care a trăit doar o oră

Carmen Bejan a cerut şi i s-a aprobat, în septembrie 2011, cumpărarea unui medicament pentru tratarea unei infecţii urinare, contraindicat în primul trimestru al sarcinii şi cu un posibil risc de malformaţii ale fătului. Aceasta este prima concluzie a anchetei declanşate de autorităţi.

Specialiştii din cadrul Direcţiei Medicale şi Regim Penitenciar au verificat modul de aplicare a regimului de detenţie, respectiv acordarea drepturilor la vizită, pachete, alimentaţie şi asistenţă medicală în cazul Carmen Şatran, fostă Bejan.

În urma verificărilor făcute, s-a stabilit că deţinuta şi-a cumpărat din fonduri proprii, în septembrie 2011, medicamentul Ciprofloxacin, pentru tratarea unei infecţii urinare. Acest medicament este contraindicat în primul trimestru al sarcinii, având risc de malformaţii fetale.

În raportul întocmit în urma verificărilor se mai arată că în perioada ianuarie-aprilie 2012 au fost efectuate cinci ecografii, la care nu s-au constatat anormalităţi ale sarcinii.

În ceea ce o priveşte pe Carmen, tatăl ei spune că acum începe să se refacă. Pavel Bejan a precizat că nu i-a dus niciodată medicamente. „Nu am putut să-i ducem nici o pastilă. Iar în penitenciar, se dă doar calciu", mai spune bărbatul de 50 de ani.

«Carmen vrea să-şi incinereze copilul»

Părinţii lui Carmen Bejan încearcă să treacă cu bine peste toate problemele pe care le au în speranţa că într-o zi totul va reveni la normal şi fata lor va fi din nou acasă.

simeon stalpnicul png

„Eu am vorbit cu fata la telefon după ce a născut şi a murit copilul. Ea mi-a spus că au pus-o să aleagă între incinerare şi înmormântare. Şi ea a ales incinerarea. Eu am discutat cu Claudiu, este necăjit şi i-am spus să se consulte cu familia lui, să facă ce crede de cuviinţă", a declarat Pavel Bejan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net