Anunț important către români al salvatorilor, după noile cutremure din Vrancea

„În cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora”. Este anunțul făcut luni de reprezentanții salvatorilor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, după ce în zona Vrancea s-au înregistrat după o lungă pauză mai multe cutremure importante în câteva ore.

Vrancea este zona seismică cea mai sensibilă din România
IGSU nu dă prea mari speranțe românilor că vor ști când vine cutremurul. Foto: vrancea24.ro

Deplasate în teren imediat după încetarea seismelor, echipele de intervenție ale IGSU nu au descoperit pagube și nu au fost seisizate despre nici un fel de probleme. Dar iată pe scurt istoria mișcărilor tectonice din Vrancea din ultimele 24 de ore care au dat emoții autorităților

Trei cutremure în Vrancea 

Potrivit Institutului Național pentur Fizica Pământului, în ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:35:00 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea, un cutremur slab, cu magnitudinea de 3.3 grade, la adâncimea de 85.0 km.  

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 43km V de Focșani, 66km E de Sfântu-Gheorghe, 71km N de Buzău, 81km E de Brașov, 90km S de Bacău, 95km SV de Bârlad. 

Potrivit antena3.ro, în aceeași zi, la ora 11:01:48 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, un cutremur mediu cu magnitudinea de 4.3, la adâncimea de 80 km.  

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 54km V de Focșani, 56km E de Sfântu-Gheorghe, 73km E de Brașov, 80km N de Buzău, 87km S de Bacău.  

Un alt cutremur a avut loc pe 14 ianuarie, duminică seara, la ora 20:13, în zona seismică Vrancea, Buzău. Potrivit INFP, cutremurul mediu a avut magnitudinea de 3,5 grade și s-a produs la adâncimea de 108,5 km. 

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 50km NV de Buzău, 54km V de Focșani, 67km SE de Sfântu-Gheorghe, 72km E de Brașov, 77km NE de Ploiești. 

Ce spun salvatorii de la IGSU

Informațiile despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism pot fi găsite pe platformele IGSU la adresele: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/și https://youtu.be/rlEuJdtQrgI  

Dacă se întâmplă un cutremur, reprezentanții IGSU anunță că vor fi oferite informații doar în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net