Anunțul momentului legat de pensii! Cum poţi să ieşi cu 5 ani mai devreme la pensie

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a anunțat că noua lege a pensiilor vine cu o reducere a vârstei de pensionare pentru femei. Pentru fiecare copil născut și crescut se beneficiază de 6 luni de reducere la vârsta de pensionare. Totodată, sunt schimbări și cu privire la pensia anticipată. „Pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, oamenii se pot pensiona cu 5 ani mai devreme", a anunțat ministrul Muncii. 

Schimbări cu privire la legea pensiilor Foto: Shutterstock
Schimbări cu privire la legea pensiilor Foto: Shutterstock

Anunțul ministrului Muncii 

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a vorbit clar despre schimbările din noua lege a pensiilor. Iată cum poți să beneficiezi, ca femeie, de 6 luni la vârsta de pensionare. „Noua lege a pensiilor vine cu reducere la vârsta de pensionare pentru femei. Pentru fiecare copil născut și crescut, eu ca mamă beneficiez de reducere la vârsta de pensionare cu 6 luni, doi copii cu un an și așa mai departe până la 7 copii", a explicat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Cum poți să ieși la pensie cu 5 ani mai devreme 

Totodată, vârstnicii pot să iasă la pensie cu 5 ani mai devreme, dacă au un stagiu de cotizare de cel puțin 40 de ani. În ceea ce privește pensia anticipată, este important ca românii să știe că, pentru un stagiu contributiv de 40 de ani, se pot pensiona cu 5 ani mai devreme. Dacă ești bărbat și iesi la 65 de ani, te poți pensiona la 60 de ani dacă ai stagiu de 40 de ani", a mai spus ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Cum poți avea mai mulți bani la pensie 

Ministrul Muncii a vorbit și despre faptul că pensionarii care au peste 25 de ani munciți primesc puncte de stabilitate sau bonusuri. Cu cât au muncit mai mult peste 25 de ani, cu atât vor avea o pensie mai mare. „Este important că românii să ştie că, dacă muncești mai mult, primești mai mult, dacă ai venituri contributive mai mari, câștigi o pensie mai mare.  

La peste 25 de ani stagiu cotizare, vei avea pensie mare, dacă veniturile declarate sunt mai mari, vei avea o pensie mai mare, este foarte important că pensionarii și salariații să știe asta, noua lege a pensiilor este și despre mine, copiii noștri, noua lege a pensiilor vine cu puncte suplimentare pentru cine muncește mai mult, puncte asimilate pentru studii și încurajează natalitatea, concediul de maternitate sau paternitatea, care este stagiu contributiv”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu la România TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net