Arafat: La parada de 1 Decembrie vor putea participa toți românii. Care e singura interdicție

image
Raed Arafatfoto: Facebook

Au fost anunțate condițiile în care se va putea intra la parada de 1 Decembrie. Raed Arafat precizează că la paradă vor putea participa toți românii. Sunt însă restricții care vizează accesul în zona oficială.

Interdicția de intrare la parada de 1 Decembrie pentru cei nevaccinați este valabilă doar pentru zona oficială, a precizat duminică șeful DSU, Raed Arafat. Toți românii vor putea participa la eveniment, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, chiar dacă sunt sau nu sunt vaccinați, certificatul verde fiind valabil doar pentru zona oficială a ceremoniilor. 

„Parada de la 1 Decembrie, interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permisă doar pentru cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală, se aplică numai zonei oficiale, nu şi zonei care este în apropiere, unde, de regulă, stau oamenii şi urmăresc parada. Acolo singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii, care este obligatorie”, a declarat, duminică, Raed Arafat. El a menţionat că acelaşi lucru este valabil şi pentru recepţiile oficiale de Ziua Naţională.

Hotărârea pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia, poate fi accesată AICI

Raed Arafat, mesaj pentru suporterii care se întorc acasă de la meci după ora legală

Șeful DSU s-a mai referit şi la faptul că persoanele care se întorc de la meciuri de fotbal, care se termină după ora 21, pot arăta autorităţilor biletul lor de la partida respectivă. „S-a discutat de meciurile de fotbal, că încep la ora 20 şi se termină mai târziu de ora 21, pentru persoanele care se întorc acasă. În discuţia pe care am avut-o acum, s-a hotărât ca persoanele respective pot arăta chiar biletul lor de la meci şi să spună că se întorc de la meci, că sunt pe drum acasă. Şi asta este hotărârea, nu trebuie alte modificări în legislaţie. Ministerul de Interne va trimite o instrucţiune la organele de control ca să ştie de acest lucru. Nu sunt meciuri în fiecare zi, sunt puţine şi se va aplica această regulă ca la întoarcerea acasă persoana arată biletul de la meci şi că este pe drum către casă dacă a depăşit ora limită”, a explicat Arafat.

Citește și:

Parada de 1 Decembrie, reguli și restricții anti Covid. Ce trebuie să știi

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
cub anamaria prodan bebeto png
Rusi care se plimba in Piata Rosie din Moscova Rusia FOTO Shutterstock
Misiunea DART FOTO NASA/Johns Hopkins Applied Physics Lab
image
image
image
image
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg