Arde din nou incineratorul de deșeuri din Prahova. Instalația a fost distrusă de un incendiu acum două săptămâni

image
Pompierii intervin luni din nou la incineratorul de la BraziFoto: g4media.ro

Arde din nou incineratorul de deșeuri de pe platforma industrială de la Brazi, lângă Ploiești. Pompierii prahoveni intervin din nou, luni, la instalația care a luat foc acum două săptămâni și a ars trei zile.

Norocul a fost că un echipaj de pompieri era prezent la fața locului pentru a monitoriza instalația care a ars acum două săptămâni, considerată una dintre cele mai mari din țară. Astfel, când au văzut că s-a reaprins focul, pompierii au intervenit prompt și au dat alarma.

Ce se întâmplă luni la incineratorul de deșeuri de la Brazi

”Luni dimineaţă, focul s-a reaprins pe o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi. Incendiul se manifestă într-o parte a halei care în urmă cu aproape două săptămâni a ars, într-un incendiu violent”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae. După incendiu, focare au continuat să fumege în hala care a ars şi în canalele tehnologice ale acesteia, iar pompierii au inundat în două rânduri total locul, pentru a le stinge.

Cum a început incendiul de la incineratorul de deșeuri de la Brazi

În 3 iunie, un incendiu puternic a cuprins o hală de 4.000 de metri pătraţi, acesta fiind stins după o acţiune care a durat peste 24 de ore. În incinta halei a fost găsit cadavrul carbonizat al unui bărbat, angajat al firmei care opera incineratorul. Reprezentanţii firmei susţin că acesta a intrat ilegal în incinerator, la ora 2 noaptea, minţindu-l pe paznic că va pleca în cursă cu un şofer. În zonă au fost făcute măsurători privind calitatea aerului, iar oficialii instituţiilor din domeniul protecţiei mediului au anunţat că datorită faptului că în acea noapte temperaturile au fost scăzute, norul de fum s-a ridicat repede la înălţimi mari, astfel încât nu s-au înregistrat depăşiri majore ale indicatorilor privind calitatea aerului.

Citiți și

Incendiul de la Brazi va mai fumega cel puțin o săptămână. Zona va fi inundată cu apă și spumă

Ce deșeuri arde firma Eco Burn și cum a izbucnit incendiul de la Brazi

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
Kate Middleton
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
cub mircea bravo png
ingrijorare
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
dica
Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg