Are două facultăţi, dar e şoferiţă pe TIR. Cătălina Deac “a îmblanzit” un camion de 40 de tone

Ultima actualizare:

    Cătălina Deac e fericită la volan: «Mă simt ca un cowboy liber pe un cal nărăvaş»
Cătălina Deac e fericită la volan: «Mă simt ca un cowboy liber pe un cal nărăvaş»

A învăţat pe rupte, dar nu profesează în domeniile pentru care s-a pregătit! Licenţiată în Psihologie şi Inginerie alimentară şi cu două masterate, Cătălina Deac a făcut o alegere care poate surprinde la prima vedere. Tânăra în vârstă de 28 de ani a devenit şofer de TIR şi conduce un mastodont de 40 de tone, împreună cu soţul ei.

Cătălina Deac era, încă din copilărie, altfel decât prietenele ei! În vreme ce colegele de grădiniţă se jucau cu păpuşile, ea avea alte pasiuni.

„Am fost genul de fetiţă atipică. Drept urmare, eram mai mult prin garaj, cu tatăl meu, decât cu mama prin bucătărie. Nu mă îmbrăcam în roz şi nu aveam preocupările prietenelor de vârsta mea”, se amuză tânăra de 28 de ani. Originară din Moisei (Maramureş), Cătălina îşi aminteşte perfect momentul în care s-a urcat la volanul unui vehicul. Nu a fost un camion, dar nici un automobil.

„Prima maşină pe care am condus-o a fost tractorul tatălui meu, iar de aici a plecat cumva pasiunea pentru maşinile şi utilajele grele”, povesteşte ea pentru adevarul.ro. Încă de atunci spera ca, într-o bună zi, să conducă un camion, dacă se poate chiar un TIR, cu care să străbată ţara în lung şi-n lat, ba chiar toată Europa.

„Fără să renunţ la visul de a deveni şofer de camion, am lucrat, timp de doi ani, în domeniul ingineriei alimentare. În toată această perioadă m-am izbit de unele probleme din sistem şi de pe piaţa muncii din România. Consider că salariile sunt foarte mici în raport cu eforturile părinţilor şi cu investiţia intelectuală a tinerilor absolvenţi. Din păcate, piaţa muncii nu ne prea oferă soluţii şi opţiuni pentru dezvoltarea profesională şi cea personală”, explică tânăra.

Prin urmare, Cătălina şi-a pus diplomele de la Psihologie şi de la Inginerie alimentară „la naftalină”, începând să caute soluţii. Iar revelaţia n-a întârziat: „În urmă cu câteva luni, am realizat că permisul de conducere este deocamdată cea mai sigură şi eficientă diplomă, care a câştigat detaşat în faţa celor două masterate”.

Astfel, ambiţioasa maramureşancă a ajuns şofer de TIR, alături de soţul ei. Împreună, cei doi conduc un camion Scania de 40 de tone şi sunt puşi pe fapte mari. Ei intenţionează ­s­­­ă-şi cumpere, cât de curând, un alt camion.


    Cătălina Deac şi-a urmat visul şi struneşte un mastodont
Cătălina Deac şi-a urmat visul şi struneşte un mastodont

„Personal, asimilez viaţa unui şofer de camion cu cea a unui cowboy liber pe calul lui nărăvaş. Deşi uneori pare şi chiar este stresant, am parte de tot ceea ce un om aşteaptă de la visul lui - satisfacţie, libertate şi motive de a continua zi de zi cu acelaşi entuziasm ca la început. Printre momentele care mă umplu de bucurie sunt cele în care observ surprinderea şi admiraţia faţă de meseria mea, atât a trecătorilor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic”, se confesează şoferiţa.

Click! spune

Nu peste multă vreme, Cătălina Deac va trebui să renunţe la şofat. Nu o face defintiv, ci doar pentru o perioadă, dintr-un motiv cât se poate de obiectiv, întrucât va fi mămică. Tânăra se va întoarce însă la volan, pe drumurile din ţară şi din Europa, imediat cum va fi posibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net