Arhiepiscopul Tomisului a încălcat iar regulile de carantină: slujba de Anul Nou, oficiată la miezul nopţii

Ultima actualizare:

    ÎPS Teodosie a oficiat slujba de Anul Nou după ora 23, oră de la care încep restricţiile de circulaţie în Constanţafoto: News.ro
ÎPS Teodosie a oficiat slujba de Anul Nou după ora 23, oră de la care încep restricţiile de circulaţie în Constanţafoto: News.ro

Arhiepiscopul Tomisului, cunoscut pentru controversele din timpul pandemiei, a făcut un nou gest sfidător la adresa autorităţilor: el a organizat o slujbă în noaptea de Anul Nou, de la ora 23.15, în Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa. La sluba ţinută de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie au fost prezente câteva zeci de persoane, care au purtat în mare parte mască, dar nu au respectat întocmai distanţarea socială.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat sluba după ora 23, oră de la care în Constanţa există interdicţie de circulaţie, notează news.ro. Mai mult, el a încălcat şi recomandările Patriarhiei, care a cerut ca slujbele de Anul Nou să fie organizate în aşa fel încât orarul lor să respecte regulile de carantină. 

La finalul slujbei, Teodosie a mulţumit autoriţătilor că a putut să organizeze slujba la miezul nopţii. 

“Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică. 

“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului. 

Citeşte şi 

Cruciada lui Teodosie. Scandalurile în care a fost implicat Arhiepiscopul Tomisului, cel mai vocal ierarh împotriva restricțiilor din pandemie

Arhiepiscopul Tomisului fără mască la slujba de Crăciun. A împărtășit zeci de credincioși

Constanţa se află în carantină până pe 1 ianuarie

Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20, iar după ora 23 există interdicţii de circulaţie la nivel naţional. Mai mult, conform anunţului Patriarhiei, slujba de binecuvântare a Noului An urma să fie oficiată joi imediat după slujba Vecerniei, tocmai pentriu a respecta restricţiile de circulaţie.„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, este mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net