Arlie şi Erika se umflă în pene la soarele african

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Simpaticele Arlie şi Erika dau din aripi, nu glumă. Arlie, care a plecat din cuibul ei din Berivoi, Făgăraş, a străbătut peste 14 ţări şi a ajuns în Zambia, iar Erika, care a urmat-o la două zile distanţă, este acum în Congo.

Ieri la Berivoi au fost 10 grade Celsius. În Zambia însă, acolo unde Arlie iernează, s-au înregistrat 34 de grade Celsius. Ca să ajungă aici, acvila a zburat peste 10.000 de kilometri. 

Ca şi anul trecut, Arlie respectă aceeaşi rută de migraţie. Până acum a trecut prin România, Bulgaria, Turcia, Siria, Liban, Iordania, Israel, Egipt, Sudan, Etiopia, Sudanul de Sud, Uganda, Tanzania şi Zambia. Din fericire, cele două acvile nu le mai dau cercetărilor emoţii, pentru că au reuşit să treacă de un mare hop şi anume Canalul Suez.

“Aici, unele păsări aleg drumul cel bun, spre Africa, dacă îl cunosc sau dacă sunt însoţite de alte păsări care ştiu ruta de migraţie. Unele păsări tinere aleg calea greşită, spre Sudul Peninsulei Sinai, de unde nu reuşesc să se mai întoarcă în Africa”, ne-a declarat un specialist de la Societatea Ornitologică Română. Acumcele două acvile echipate cu transmiţătoare satelitare îşi caută locurile de hrănire şi vânează. Căldură au, rozătoarele nu le lipsesc, aşa că sperăm să revină cu bine la anul în ţară.

Traseul lor poate fi urmărit pe site-ul pomarina.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net