Armata Croației, în alertă! Țara este la capacitate maximă

Ultima actualizare:

    Refugiații vor să ajungă cu orice preț în Germaniafoto: Getty
Refugiații vor să ajungă cu orice preț în Germaniafoto: Getty

Ministrul de Interne croat Ranko Ostojici a anunțat, joi (18 septembrie), că țara este „absolut plină” și că nu mai permite pătrunderea refugiaților. Acesta i-a sfătuit să rămână în centrele din Serbia și Macedonia.

Mai mult, oficialul este dispus să recurgă la măsuri drastice pentru a opri infiltrarea solicitanților de azil pe la frontiera cu Serbia, unde aceștia fac tot posibilul pentru a intra în țară în drum spre Germania, potrivit Mediafax.

Peste 11.000 de refugiați au ajuns, deja, la granița țării, motiv pentru care atât ministrul de Interne Ranko Ostojici, cât și premierul croat, Zoran Milanovici, susțin că nu dispun de resursele necesare pentru a găzdui atât de mulți oameni, informează Metro. Președintele Kolinda Grabar Kitarovici a cerut forțelor militare să rămână în stare de alertă în legătură cu această situație și, dacă este nevoie, să acționeze pentru a proteja frontiera.

Mai mult, ministrul de Interne a sugerat că este posibilă și închiderea frontierelor Croației dacă situația continuă să se înrăutățească: „Nu mai veniți aici. Stați în centrele de refugiați din Serbia și Macedonia. Acesta nu este drumul către Europa. Autobuzele nu vă pot duce acolo. Este o minciună”, a declarat Ranko Ostojic, referitor la intențiile refugiaților de a ajunge în Europa prin Croația.

Criza refugiaților este din ce în ce mai intensă în Croația, unde mai mulți oameni au fost răniți, joi (17 septembrie), în haosul provocat în gara feroviară Tovarnik din apropierea graniței cu Serbia.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net