Aşa afli dacă a votat altul în locul tău


    Peste 8,9 milioane de  români au pus ştampila  pe buletinul de vot
Peste 8,9 milioane de români au pus ştampila pe buletinul de vot

Turul I al alegerilor prezidenţiale nu i-a scos pe toţi românii din casă. Fie că nu au crezut în nici un candidat, fie că şi-au păstrat opţiunea pentru bătălia finală, circa 9 milioane de români nu au ieşit la vot. Click! îţi spune cum poţi afla dacă numele tău apare pe lista votanţilor, deşi tu nu ai trecut pe la urne.

Una dintre cele mai răspândite întrebări din ultima săptămână de după primul tur este ”cum pot afla dacă cineva a votat în numele meu?” Există şi un răspuns. Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România- Comitetul Helsinki (APADOR-CH) oferă pe site-ul său ghidul complet, prin care orice român cu drept de vot poate verifica dacă CNP-ul său a votat fără ca persoana în sine să se prezinte la urne. Primul pas este acela de a afla numărul secţiei de vot la care ar fi trebuit să te prezinţi. Apoi completezi cererea, pe care o poţi  descărca de pe site-ul www.apador.org şi o trimiţi pe mail la office@roaep.ro, la Autoritatea Electorală Permanentă.

Cererea o poţi  descărca de pe net
Cererea o poţi descărca de pe net

”Răspunsul trebuie să vină în cel mult 30 de zile, dar au existat cazuri în care autorităţile l-au trimis în trei luni. La Referendum au existat câteva persoane care au aflat că s-a votat în locul lor”, ne-a declarat Maria Andreescu, director executiv APADOR-CH.

În cazul în care din răspunsul primit constaţi acelaşi lucru, mai completezi o cerere prin care soliciţi o copie după tabelul de la urne în care apare semnătura falsă. Apoi este recomandat să faci plângere penală. Peste 18 milioane de români au fost aşteptaţi pe 2 noiembrie la urne, dar s-au prezentat 8,9 milioane. Diferenţa între principalii contracandidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, a fost de 925.000 de voturi. Pe 16 noiembrie se dă bătălia finală când vom afla cine va conduce ţara în următorii cinci ani.

Ponta, evacuat cu duba în Baia Mare

viorel ponta
viorel ponta

Zeci de persoane l-au huiduit pe Victor Ponta, joi seară, la ieşirea din complexul Millennium, din Baia Mare.

Ca să scape de protestatari,  premierul a fost scos  din mulţime cu duba
Ca să scape de protestatari, premierul a fost scos din mulţime cu duba

Au scandat minute în şir “Jos Ponta!”, “Ponta, Ponta, Baia Mare nu te vrea!”, ”Hoţii!”, ”Iohannis preşedinte”, scrie ziarmm.ro.

Zeci de tineri l-au  huiduit joi seară  pe Victor Ponta
Zeci de tineri l-au huiduit joi seară pe Victor Ponta

Majoritatea persoanelor erau tineri, dar, la un moment dat, au venit şi susţinători ai lui Ponta şi au început schimburi de replici între cele două tabere. Când s-a încheiat întrunirea cu membrii PSD din judeţele din nordul ţării, la ieşire a fost adus un microbuz, cu care a fost evacuat Victor Ponta, însoţit de agenţi SPP, pentru a preveni orice incident.

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
cub ioana nastase png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta