Aşa se împărţeau milioanele de euro în mafia retrocedărilor

Ultima actualizare:

    Dorin Cocoş a povestit cu lux de amănunte despre sumele astronomice şi persoanele care au luat bani Foto: Mediafax
Dorin Cocoş a povestit cu lux de amănunte despre sumele astronomice şi persoanele care au luat bani Foto: Mediafax

”Doresc să se ţină cont de colaborarea mea cu anchetatorii”. Nu sunt cuvintele unui găinar mărunt la o judecătorie locală, ci spusele cândva temutului Dorin Cocoş, la Instanţa Supremă. Văzându-l ”fezandat” bine, magistraţii l-au rugat să toarne tot. Şi Cocoş s-a conformat!

A vorbit despre toţi şi toate, cu lux de amănunte, fără să-i pese de consecinţe. Doar să scape ieftin. A povestit cum l-a cunoscut în 2006 pe omul de afaceri Gheorghe Stelian iar acesta i-a vorbit de interesele sale în două dosare aflate la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor . Stelian dorea despăgubiri de zeci de milioane de euro iar dacă Dorin Cocoş ”punea umărul”, ar fi primit 10 milioane de euro. Zis şi făcut. 

”Recunosc toate acuzaţiile. Era de notorietate că la ANRP toţi membrii se înţelegeau între ei înainte de a decide despăgubirile. I-am promis vicepreşedintelui, Sergiu Diacomatu 2,5 milioane de euro dacă ne ajută la primul dosar. Ulterior am făcut cunoştinţă cu Crinuţa Dumitrean, şefa Comisiei de Despăgubiri, căreia i-am promis 800.000 de euro”, a dezvăluit Cocoş. ”La al doilea dosar i-am dat lui Diacomatu cinci milioane de euro, Crinuţei Dumitrean un milion de euro”, au fost precizările omului de afaceri. 

Fostul soţ al Elenei Udrea este judecat în dosarul retrocedărilor pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită împreună cu fiul său Alin şi opt membri ai fostei conduceri a ANRP. În schimbul ”explicaţiilor” sale, Cocoş a solicitat să fie judecat în procedură rapidă şi simplificată. 

Cocoș a recunoscut și în dosarul Microsoft

Dorin Cocoș este acuzat și în dosarul Microsoft, unde procurorii DNA susțin că ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la doi denunțători: Claudiu Florică si Dinu Pescariu. În schimbul banilor ar fi urmat să le favorizeze firmele în cadrul licitațiilor pentru licențele Microsoft. Dorin Cocoș ar fi cerut în același scop, alte 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan si Gabriel Sandu. Și în acest caz Cocoș a recunoscut tot.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net