Aşa se ridică Hotelul de Gheaţă
La peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, constructorii lucrează de zor la ridicarea hotelului de gheaţă din acest an.
Peste 200 de tone de gheaţă va înghiţi în acest an singurul hotel îngheţat din România, care atrage an de an sute de turişti români şi străini la Bâlea Lac.
Constructorii lucrează de zor la cele 12 camere ale clădirii care va fi inaugurată oficial de Crăciun. Zidurile, de un metru lăţime, sunt ridicate din calupuri uriaşe de gheaţă, fiecare măsurând un metru lungime şi 30 de centimetri grosime.
Materia primă e scoasă chiar din lacul aflat în apropiere
„Se aşteaptă să îngheţe lacul până la vreo 25-30 de centimetri în grosime, după care se taie gheaţa cu drujba, se scoate din apă, se transportă aici cu snowmobilul şi se zideşte ca o cărămidă normală, numai că în loc de mortar se folosesc zăpadă şi apă. Pentru acoperiş folosim cofraje peste care se aruncă zăpadă, se udă bine cu apă şi se lasă să îngheţe peste noapte", explică Attila Varga, constructorul hotelului.
Hotelul este complet rezervat de Revelion, iar în perioada sărbătorilor, în proporţie de 60-70 la sută. O noapte de cazare costă 300 de lei pentru două persoane. Masa festivă de Revelion costă 250 de lei.