Aşa te organizezi când mai sunt 14 zile până la Crăciun

image
Cumpără cadourile pentru cei dragi!

De azi în   două săptămâni vom sărbători Crăciunul, iar în această perioadă vei fi extrem de ocupat: va trebui să faci curăţenie în casă, să cumperi alimentele pentru masa festivă, să alergi după cadouri şi surprize pentru cei dragi. Însă, dacă nu ştii cum să-ţi organizezi eficient timpul, s-ar putea ca sărbătorile să te prindă foarte obosit. Iată ce trebuie să faci pentru a petrece un Crăciun liniştit alături de cei dragi.

Înainte cu 15 zile

Fă curăţenie  generală!

Acum este momentul să duci la curăţat covoarele şi mochetele, să speli draperiile şi perdelele, geamurile, tapiţeria canapelelor, a fotoliilor sau scaunelor. Aspiră în întreaga casă şi şterge praful mai ales cel acumulat după obiectele de mobilier. Pregăteşte din timp locul unde va fi împodobit bradul. Nu uita de bucătărie! Spală gresia şi plăcile de faianţă pătate cu grăsime sau ulei. Curăţă în locurile greu accesibile de sub aragaz şi frigider. Nici baia nu trebuie neglijată. Înarmează-te cu produse speciale şi curăţă obiectele sanitare de rugină, calcar sau alte pete.  

Înainte cu 10 zile

Întocmeşte o listă cu cumpărături!

Gândeşte-te foarte bine la ce preparate doreşti să serveşti la masa de Crăciun şi fă o listă cu toate ingredientele pe care trebuie să le cumperi. Gândeşte-te bine, consultă-te cu familia ta şi încearcă să nu uiţi nimic: băuturi, alimente, dulciuri etc. La fel ar trebui să procedezi şi în ceea ce priveşte cadourile pentru cei dragi. Află din timp ce-şi doresc cei mici de la Moşul, dar şi rudele şi prietenii tăi.

Înainte cu 7 zile

Cumpără cadourile pentru cei dragi!

Este timpul să pleci la cumpărături. Nu lăsa această activitate pe ultima sută de metri pentru că în apropierea sărbătorilor magazinele vor fi arhipline şi te vei călca în picioare cu alte sute de cumpărători grăbiţi. Acum ai timp să te plimbi printre rafturi, să alegi şi să compari preţurile. Alocă pentru asta o zi întreagă. Astfel, vei putea alege în voie şi cu grijă. Nu cumpăra în fugă, în grabă căci este posibil să nu faci alegeri inspirate.

Înainte cu 5 zile

Aprovizionează-ţi cămara!

E recomandat ca alimentele pentru Crăciun să fie cumpărate în această perioadă. Cum lista cu ingrediente e deja întocmită, nu-ţi mai rămâne decât să pleci la magazin. E recomandat să alegi ore matinale sau târzii pentru a evita aglomeraţia. Cumpără exact cât ai nevoie şi alege alimente care nu se strică. Urmăreşte ofertele şi discount-urile. Nu lua acum legumele şi fructele pentru că se vor veşteji.

Înainte cu 3 zile

Cumpără bradul de Crăciun!

Pieţele sunt pline cu brazi scoşi la vânzare, iar ofertele sunt pentru toate buzunarele. Asta, dacă îţi doreşti în brad natural. Unul artificial poate fi achiziţionat din hypermarket. Orice ai alege, fă-o cât mai repede pentru că peste trei zile va trebui deja să-l împodobeşti. Dacă alegi un brad natural, trebuie să ştii că acesta se păstrează în balcon, la temperaturi scăzute. Nu îi desface ambalajul din plasă pentru a nu i se lăsa crengile.

În Ajun se  împodobeşte bradul

În Ajunul Crăciunului se împodobeşte bradul şi se decorează întreaga locuinţă de sărbători. Dacă ai cumpărat un brad artificial pune sub el crenguţe de brad natural. Decorează casa cu fundiţe, coroniţe şi lumânări parfumate. Nu uita de figurinele din ceramică sau pluş, cu reni, îngeri, Moşi Crăciun etc.

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
image png
litoral romania jpeg
cristina insula iubirii jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg
bază avatar 2 jpeg