Așa va arăta Cazinoul din Constanța după lucrările de renovare

Ultima actualizare:
După lucrările de renovare, Cazinoul din Constanța va fi aproape de nerecunoscut
După lucrările de renovare, Cazinoul din Constanța va fi aproape de nerecunoscut

Vești bune în ceea ce privește Cazinoul din Constanța. După mai bine de 10 ani în care frumoasa construcție a zăcut în paragină și s-a degradat continuu, autoritățile au luat în sfârșit o decizie legată de lucrările de renovare și au dat publicității primele imagini din proiect.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a dat publicităţii imagini din proiectul de reparare a Cazinoului din Constanţa, anunță Adevărul. Înfăţişarea pe care o promit guvernanţii, după lucrările de consolidare aşteptate de ani de zile, face edificiul aproape de nerecunoscut faţă de starea actuală. Cazinoul se află la a patra licitaţie pentru lucrările de reparare şi consolidare.

În şedinţa de miercuri, 8 mai, Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru edificiul aflat în paragină de 10 ani (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă). Vestea vine exact în ziua în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut în Madagascar.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie). Lucrările vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).


    După lucrările de renovare, Cazinoul din Constanța va fi aproape de nerecunoscutfoto: Adevărul
După lucrările de renovare, Cazinoul din Constanța va fi aproape de nerecunoscutfoto: Adevărul

„În urma realizării lucrărilor de consolidare şi restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public şi astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, faţade, raportul plin-gol, decoraţie interioară şi exterioară. În această manieră, Cazinoul va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri“, arată MDRAP.

Vedeți mai multe imagini aici.

Citește și:

Cazinoul din Constanţa, abandonat de stat, lăudat de străini FOTO

Ce spune consulul onorific al Madagascarului despre extrădarea lui Radu Mazăre

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net