Aşa va arăta cel mai înalt bloc din România! Unde se află acest "zgârie-nori" de lux

Ultima actualizare:

Proiect spectaculos în nordul Capitalei! Unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din România îşi propune să realizeze un proiect rezidenţial exclusivist, cu o valoare de piaţă estimată la 76 milioane de euro. Clădirea va avea o înălţime de 122 de metri.

Impozanta clădire va fi construită lângă Fântâna Mioriţa
Impozanta clădire va fi construită lângă Fântâna Mioriţa

Proiectat sub forma unui turn înalt de 122 metri, Central District Royal Suites din Bucureşti va fi cel mai înalt ansamblu  de locuinţe din România. Proiectul va fi amplasat pe un teren de 3.000 de metri pătraţi, situat lângă Fântâna Mioriţa, şi va oferi 34 de apartamente de lux în 3 configuraţii: apartament pe un etaj complet, duplex pe jumătate de etaj şi penthouse pe două etaje.   

Amplasamentul clădirii se află între două lacuri, cu vedere spre parcul Herăstrău, scrie Adevarul.ro. În vecinătate se află spaţii culturale şi artistice, precum Villa Minovici - Muzeul de artă populară, Muzeul de Artă Apuseană sau Gara Regală Băneasa. Turnul Central District Royal Suites va beneficia de o arhitectură spectaculoasă, soluţii tehnice de cel mai înalt nivel şi o galerie de artă ce susţine artiştii contemporani români. Proiectul va integra întregul teren în spaţiile publice învecinate, care vor fi reconfigurate. 

Conceptul arhitectural al clădirii se concentrează pe calităţile oferite de cele mai exclusiviste proiecte rezidenţiale din lume: privelişti unice, înălţimea spaţiului, lumină naturală, materiale premium, autonomie energetică şi tehnologie legată de confort. Volumul şi geometria clădirii, în spirală, oferă o vedere unică pentru fiecare locuinţă. Terasele generoase permit fiecărui apartament o deschidere de 270 de grade. Acest proiect pune Bucureştiul pe harta proiectelor emblematice moderne”, susţine arhitectul principal Traian Bompa. Faţada turnului va fi realizată dintr-un amestec de piatră compozită neagră şi panouri fotovoltaice care, în combinaţie cu sisteme geotermale şi o izolaţie termică generoasă la exterior, asigură sustenabilitatea proiectului. 

Blocul va avea piscină semiolimpică

Ansamblul rezidenţial va oferi multiple facilităţi, precum piscină semiolimpică, o sală de sport şi o zonă de fitness, o zonă de spa cu saună, masaj, o zonă pentru degustare de vinuri, o sală de audiţie cu studio de înregistrări, spaţii de depozitare personală şi un sistem de parcare automatizat. Parterul va găzdui zona de recepţie, galeria de artă, spaţii de lucru şi întâlniri, un bar, un salon şi o bibliotecă pentru rezidenţi. Conceptul a fost realizat de Sane Architecture, o companie cu sediul la Paris, ale cărei proiecte au fost recunoscute în mai multe competiţii internaţionale. Compania, fondată în 2013 de către arhitecţii români Christina Chelarescu şi Traian Bompa, are o bogată experienţă în domeniile arhitecturii, economiei şi artei.

Top 12 - cele mai înalte clădiri din România

Turnul din Floreasca domină Capitala. Foto: Sky Tower
Turnul din Floreasca domină Capitala. Foto: Sky Tower

  1. Sky Tower (Bucureşti) 137 de metri

  2. Catedrala Mântuirii (Bucureşti) 120 de metri

  3. Globalworh Tower (Bucureşti) 120 de metri

  4. Turnul de ascensoare (Bucureşti) 114 metri

  5. Ana Tower (Bucureşti) 110 metri

  6. Tower Center (Bucureşti) 106,3 metri

  7. Casa Presei (Bucureşti) 104 metri

  8. Palatul Administrativ (Satu Mare) 97 de metri

  9. Asmita Gardens (Bucureşti) 92,2 metri

10. Mitropolia Banatului (Timişoara) 90,5 metri

11. Hotel Intercontinental (Bucureşti) 90 de metri

12. BRD Tower (Bucureşti) 87 de metri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net