Asta e culmea! Abdicarea Regelui Mihai din 1947 va fi anchetată de procurorii DIICOT

simeon stalpnicul png
Abdicarea Regelui Mihai, anchetată de DIICOT Foto: Arhivă personală

Procurorii DIICOT au decis cercetarea abdicării Regelui Mihai de la Tronul României, din 30 decembrie 1947, pe fondul unei sesizări venite din partea unei organizații.

La o sesizare venită din partea Mișcării pentru Regat și Coroană, procurorii DIICOT urmăresc falsul istoric și juridic comis la 30 decembrie 1947, ale cărui urmări au fost răsturnarea ordinii constituționale în Regatul României și desființarea statului de drept, conform Antena3

Această organizație a intentat pe 10 mai 2017, la Parchetul General, o sesizare potrivit căreia se cere „să se efectueze cercetările necesare pentru stabilirea împrejurărilor concrete, pentru stabilirea făptuitorilor, a vinovăției, a răspunderii penale și civile, după caz, și a înlăturării consecințelor decurgând din actele criminale care, după 06 martie 1945, au determinat răsturnarea ordinii constituționale a țării la data de 30 Decembrie 1947, determinând aservirea țării unei puteri străine ostile și Armatei URSS de ocupație, sub care s-a instaurat dictatura comunistă în România”.

Procurorii DIICOT au confirmat începerea urmăririi penale „in rem”, potrivit săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art.397 și 438 din Codul Penal. Aceștia au specificat de asemenea, că nu se pot da mai multe detalii despre dosarul deschis, în timp ce acesta este în desfășurare. 

În cadrul unei dezbateri de la postul de televiziune Antena 3, invitații s-au arătat indignați de vestea deschiderii dosarului, unul dintre aceștia comentând ironic: „Eu cred că trebuiau să înceapă cu tăierea capului lui Mihai-Vodă!”. O altă invitată a criticat această inițiativă, susținând că șeful DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, simte nevoia ca plecarea dumnealui de bună-voie din conducere, să fie memorabilă, prin această decizie de deschidere a dosarului.

„Nu este obligatoriu să începi lucrarea pe orice fel de plângere”, a continuat aceasta. „Procurorii trebuie să facă întâi o evaluare, juridic vorbind”, a adăugat și moderatorul emisiunii, Alessandra Stoicescu. 

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub arsinel fii png
FotoJet jpg
Gazprom FOTO Shutterstock
Vladimir Putin FOTO Shutterstock
image
image
image
image
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg
FotoJet jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo