ATENŢIE, a început invazia căpuşelor în parcuri! 45 de bucureşteni au fost înţepaţi în weekend

Ultima actualizare:

    Stropirile au  început ieri în  Parcul Plumbuita
Stropirile au început ieri în Parcul Plumbuita

Cum a dat căldura şi colţul ierbii, au apărut şi căpuşele. Numai în weekend-ul trceut, 45 de oameni au ajuns la spital cu astfel de înţepături.

Bucureştenii s-au prezentat de urgenţă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, speriaţi de urmările pe care le pot avea înţepăturile căpuşelor. Potrivit rtv.net, perioada în care căpuşele se manifestă este mai-iunie.

Medicii recomandă ca atunci când oamenii observă înţepături pe corp să se prezinte la medic, pentru că înţepăturile de căpuşă pot da boala Lyme, dar şi febră butunoasă, care se manifestă prin apariţia unor aşa-zise butoane pe piele, cu mialgii şi febră.

De asemenea, se recomandă populaţiei distrugerea, în perimetrele locuite, la nivelul spaţiilor verzi, a populaţiei de căpuşe, protecţia individuală (haine cu mânecă lungă, pantaloni etc.) în cazul deplasării în zone cu risc, prezentarea la medic în cazul în care se constată prezenţa unei căpuşe fixate pe piele (atât în scopul extragerii corecte, cât şi în vederea educaţiei pentru observarea eventuală a apariţiei unor simptome).

Totodată, este necesară prezentarea la medicul infecţionist în cazul în care în jurul muşcăturii de căpuşe apare roşeaţă şi “erupţie” caracteristică borreliozei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net