Atenție! E cod galben de vânt în 31 de județe. Purtați mască!

Ultima actualizare:

    În unele zone va și plouaFOTO: Click!
În unele zone va și plouaFOTO: Click!

Meteorologii au emis vineri o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă azi în 31 de județe ale țării. Începând cu ora 10.00 până seara la ora 23.00 vântul va sufla cu până la 80 km pe oră în zonele joase și cu 100 km pe oră la munte.

Intensificările vântului vor avea trecător aspect de vijelie în Crișana, Maramureș, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar spre seară şi la începutul nopţii de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) şi în jumătatea nordică a Moldovei. „Intensificări ale vântului se vor semnala, local şi temporar şi în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45...55 km/h”, a transmis ANM, citată de News.ro. În aceste condiții, în localități, dacă ieșiți din case, e recomandat să purtați mască de protecție și în aer liber. Vântul poate purta particule de microbi de la un potențial purtător aflat și la 10 metri distanță. De asemenea, cercetătorii italieni susțin că și praful din atmosferă poate conține virusul Sars-Cov-2, în special în orașele poluate. Praf care, în zilele cu vânt, e ridicat în atmosferă.

În ceea ce privește vremea, după-amiaza și pe seară, local, se vor semnala averse, însoţite şi de descărcări electrice în nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de munte. La munte, la înălţimi mari, vor fi şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade, uşor mai mici în depresiuni. La Bucureşti, azi, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 25 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări de 40...45 km/h pe parcursul zilei.

Duminică, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, anunță adevarul.ro. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, însă doar pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord-est a teritoriului. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea unele intensificări, cu precădere în regiunile estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiţii de brumă. Şi în Capitală, duminică, vremea se va răci uşor faţă de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 6...9 grade.

Luni, meteorologii anunţă vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar unele înnorări şi izolat ploi slabe se vor semnala cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în estul şi sud-estul ţării şi vor fi uşor mai ridicate în rest, astfel că maximele, la nivel naţional, vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, iar minimele între 1 şi 11 grade, mai scăzute spre -3 grade în estul Transilvaniei unde se menţin condiţii de brumă. La Bucureşti, luni, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 6...9 grade. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net