Atenție părinți! Mai mulți copii au amenințat că se sinucid din cauza unui joc online

Oamenii legii îi sfătuiesc pe părinți să fie extrem de atenți la activitatea din mediul online a copiilor lor, în special dacă aceștia sunt pasionați de jocuri pe calculator. Se pare că au existat mai multe cazuri în care tinerii au amenințat că își pun capăt zilelor, după ce platforma de jocuri le-a blocat conturile. 

Mai mulți copii au ameninţat că se sinucid din cauza unui joc online Foto: Pixabay
Mai mulți copii au ameninţat că se sinucid din cauza unui joc online Foto: Pixabay

Poliția Română și psihologii atrag atenția asupra unui fenomen îngrijorător care s-a extins la nivel global, în timpul pandemiei de coronavirus. Mai mulți copii au ameninţat că se sinucid, după ce le-au fost închise conturile unui joc online, care are milioane de utilizatori.

Mai mulți copii au amenințat că se sinucid după ce le-au fost închise conturile pe o platformă de jocuri online

Și în România a existat un caz de acest fel, a explicat sâmbătă, 8 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitale, Ciprian Romanescu, pentru Digi24.

Poliția a intervenit la timp, a luat măsuri, nu s-a impus nicio altă măsură. De atunci nu am mai avut niciun caz.

Noi am fost contactați printr-o alertă prin centrul de cooperare internațională, ni s-a sesizat că pot există alte amenințări cu suicid de la minori care joacă jocuri online și pot fi blocați.

Poliția a contactat inspectoratele școlare și a trimis recomandări cadrelor didactice și părinților pentru a preveni eventuale cazuri negative. În ele se transmitea că atunci când jucătorii pot fi blocați pot recurge fiind implicați emoționali la gesturi necugetate.

În acest sens am transmis să se vorbească cu părinții și cadrele didactice cu privire la riscurile la care se expun copiii. Principala recomandare e să fie atenți la cum își petrec copiii timpul", a declarat Romanescu.

Poliția a transmis, vineri, către Inspectoratul Școlar București, o atenționare în acest sens.  Cazul din România s-a petrecut în octombrie anul trecut, când un copil în vârstă de 12 ani din Buzău a ameninţat pe platforma de jocuri online Roblox că se sinucide, după ce contul de joc i-a fost închis.

Administratorul platformei a decis să închidă contul după ce băiatul s-ar fi certat cu un alt ultilizator online. În urma amenințărilor copilului, cei care gestionează site-ul au anunţat atunci Interpol Washington.

Cu ajutorul celor de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol dar şi al poliţiştilor buzoieni şi al parchetului, băiatul a fost depistat şi audiat în prezenţa tatălui şi consiliat apoi cu privire la riscurile şi responsabilităţile legate de mediul online.

După acest incident, Poliţia Română a realizat și o campanie de informare pe platforma Facebook sub mesajul „Voi ştiţi ce face copilul vostru în mediul online?".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net