Atenţie, părinţi! Se modifică înscrierea în «clasa zero»!


    Părinţii au stat la cozi imense pentru a îşi înscrie copii în "clasa zero". (Foto: Sever Gheorghe)
Părinţii au stat la cozi imense pentru a îşi înscrie copii în "clasa zero". (Foto: Sever Gheorghe)

Uitaţi scenele de groază din această primăvară, când părinţii plângeau că nu pot să îşi înscrie copilaşii de 6 ani la şcoala dorită! Se schimbă de la anul modalitatea de depunere a dosarelor.

Fiecare şcoală va stabili cum se va face înscrierea în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2013-2014, a anunţat Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, citat de HotNews.

Urmează să se renunţe la cele patru etape de înscriere, introduse anul trecut, şi se vor stabili criterii de departajare, iar copiii orfani, cu handicap sau cu un părinte, vor avea prioritate, a spus demnitarul.

Andrei, de 6 ani, a stat opt ore pentru a fi evaluat dacă este apt pentru "clasa zero"
Andrei, de 6 ani, a stat opt ore pentru a fi evaluat dacă este apt pentru "clasa zero"

Andrei, de 6 ani, a stat opt ore pentru a fi evaluat dacă este apt pentru "clasa zero". La final, copilul a strigat voios: "Am câştigat!"

"Consiliul de Administraţie al fiecărei şcoli va stabili propriul regulament pe care îl va afişa, aşa cum era şi înainte", a explicat Fedorca.

Mai sunt însă şi reguli care vor rămâne neschimbare. Acestea prevăd că au prioritate copii care sunt în circumscripţia şcolii, au un frate înmatriculat în şcoală sau, în funcţie de Consiliul de Administraţie, poate rămâne în unele şcoli şi prioritatea la înscriere a copiilor care au părinţi cadre didactice.

„Dar totul va fi flexibil, iar decizia finală aparţine Consiliilor de Administraţie ale şcolilor. La şcoala de circumscripţie nu este obligat nimeni să se înscrie, la fel ca anul trecut, dar criteriul, ăn principiu, va rămâne, pentru ca este în avantajul copiilor să înveţe la şcolile apropiate de ei", a declarat Stelian Fedorca.

Modificările vor fi intra în vigoare în luna martie, când încep înscrierile în clasa pregătitoare, iar copiii care împlinesc 6 ani la începerea anului şcolar vor putea fi înscrişi doar la clasa pregătitoare, nu în clasa I, aşa cum prevede metodologia în vigoare.

În felul acesta, ministerul speră că nu vor mai fi probleme la înscrierea copiilor, ca în acest an.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
Jorge la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg