Atenție! Pe 16 septembrie, încep reparațiile capitale pe Autostrada Soarelui

image
Din 16 septembrie, reîncep lucrările pe Autostrada Soarelui și vor fi instituite restricții de circulație

S-a terminat sezonul estival, astfel că reîncep lucrările pe Autostrada Soarelui. Din 16 septembrie, tronsonul București-Fundulea va intra în reparații capitale, astfel că vor fi instituite restricții de circulație.

Tronsonul București-Fundulea este construit din plăci de beton, care vară de vară se dilată și sar. Totodată, este plin de șanțuri și gropi.

Compania de Drumuri a anunțat că acesta va intra în reparații, după ce lucrările au fost sistate pe 11 iunie ca să nu încurce turiștii să meargă.

În mai, au fost selectate doua firme - Porr și Saga Business Construct SRL, care trebuie să frezeze opt centimetri din beton, să decolmateze rosturile și să le umple cu un amestec siliconic rezistent. Apoi, peste betonul frezat se vor așterne: un adeziv bituminos, un geogrid textil âsi iarasi un strat de adeziv bituminos. Ulterior, se va intinde un strat de rulare. În acest fel, placile vor fi izolate și nu vor mai sari din cauza căldurii.  

24 km din Autostrada Soarelui vor fi reparați

”Nu se va lucra simultan pe toți cei 24 de kilometri care trebuie reparați, ci doar pe sectoare de cate 5 kilometri. Cu alte cuvinte, pe câte 5 kilometri se va închide un sens de mers. Iar sensul alternativ al autostrăzii va devein, pe respectiva porțiune de 5 kilometri, un fel de drum național. Adică, se va circula pe o banda spre Constanța și pe cealaltă bandă în sens opus, spre București. E necesar ca aceste lucrări să înceapă, de vreme ce calea de rulare s-a degradat destul de mult. Există șanturi și gropi. Dar așa se întâmplă cu autostrăzile din beton: 15 ani n-ai nevoie să te atingi de ele, pentru reparații. Dar când încep să se degradeze, cedează galopant”, au spus reprezentanții CNAIR, pentru Ziare.com.

Lucrările sunt programate să dureze doi ani.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/e-oficial-lucrarile-la-autostrada-soarelui-se-suspenda-pana-pe-15-septembrie

https://www.click.ro/news/national/video-se-circula-pe-o-singura-banda-pe-autostrada-soarelui-aglomeratie-din-cauza-unor

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Tora Vasilescu
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
FotoJet jpg
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
ruxi si cristi mitrea jpg
10  m1 abrams jpg jpeg
Activiștii „Partidul Morților” au organizat un miting la mormântul Mariei Ivanovna și al lui Vladimir Spiridonovici Putin Foto Facebook/ Partidul Morților
image
image
image
image
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg