Atenție șoferi! Încep lucrări de reabilitare a Podului de la Cernavodă

Centrul Infotrafic anunţă, marţi, că se impun restricţii de circulaţie pe Autostrada Soarelui, sensul către litoral, până în 21 aprilie, pentru lucrări de reabilitare a podului de la Cernavodă. Ulterior, după finalizarea sezonului estival lucrările vor fi reluate, termenul de finalizare al contractului de execuție fiind data de 12.02.2023. 

Reparațiile la Podul Cernavodă au început în februarie 2021 și au termen februarie 2023
Reparațiile la Podul Cernavodă au început în februarie 2021 și au termen februarie 2023

Podul de la Cernavodă este situat pe Autostrada A2 (între km 155+415 - km 161+479).  Construcția, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea.

Anunțul Poliției Române despre lucrările la Podul Cernavodă 

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în perioada 15 februarie - 21 aprilie 2022,  se desfăşoară lucrări de reabilitare a podului de la Cernavodă pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 156 (loc. Feteşti, jud. Ialomiţa) – 160 (loc. Cernavodă, jud. Constanţa).  

Din acest motiv, traficul rutier este restricţionat pe sensul către litoral, fiind deviat pe sensul către Capitală, unde se circulă pe câte o bandă în ambele direcţii. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte semnificaţia semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum.   

Astfel, lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe Podul de la Cernavodă”, a transmis Centrul Infotrafic într-un comunicat preluat de news.ro.  

Unde pot solicita șoferii informații 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ . 

Când au început lucrările de la Podul de la Cernavodă 

La început de februarie 2021 CNAIR a semnat un contract de circa 67 de milioane de lei pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Contractul a fost semnat cu firma Maristar Com SRL, având termen de execuție de 24 de luni, însă pentru a nu perturba sezonul estival lucrările au fost făcute pe etape și amânate în momentele cu trafic intens.  

Astfel, conform noii planificări a CNAIR; contractul se va încheia în februarie 2023. În același timp, cu același constructor, CNAIR a contractat și reabilitarea celuilalt pod rutier peste Dunăre, cel de pe brațul Borcea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net