Aten╚Ťie, ╚Öoferi! Ma╚Öinile parcate neregulamentar ├«n Sectorul 3 se ridic─â iar

image
Primul autoturism ridicat, nu Ford Ka de Br─âila. Foto: Dorin Constanda

Autovehiculele parcate neregulamentar ÔÇô pe spa╚Ťii verzi, pe treceri de pietoni sau la intrarea ├«n institu╚Ťii publice ÔÇô vor fi ridicate de pe domeniul public f─âr─â ├«nt├órziere. Prim─âria de sector ╚Öi-a f─âcut serviciu de ridicat ma╚Öini, iar recuperarea lor se poate face doar dup─â achitarea taxelor de ridicare, transport ╚Öi depozitare, ├«n valoare de 500 de lei.

Sectorul 3 a declarat r─âzboi ╚Öoferilor care-╚Öi las─â autovehiculele la ├«nt├ómplare, iar primii viza╚Ťi sunt aceia care parcheaz─â sau sta╚Ťioneaz─â pe spa╚Ťii verzi, ├«n intersec╚Ťii, pe trecerile de pietoni sau care blochaz─â accesul ├«n institu╚Ťii publice. Prim─âria a demarat azi activitatea de ridicare, dup─â o pauz─â de trei ani. ├Än 2015, ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie a declarat ilegal─â aceast─â activitate prestat─â de autorit─â╚Ťile locale, ├«n parteneriat cu firme private. ├Äntre timp, Executivul a reglementat prin hot─âr├óre de guvern acest serviciu, care poate fi realizat de entit─â╚Ťi ale prim─âriilor, ├«n colaborare cu Poli╚Ťia Local─â.

Prima ma╚Öin─â ridicat─â joi de echipajele Prim─âriei Sectorului 3 a fost un Ford Ka cu num─âr de Br─âila, abandonat pe o strad─â din sector ├«n urm─â cu dou─â s─âpt─âm├óni. Autoturismul a fost ridicat ╚Öi transportat la punctul de depozitare al prim─âriei, situat pe strada Releului nr. 4. El va r─âm├óne acolo p├ón─â c├ónd proprietarul s─âu va veni s─â-l revendice, ├«ns─â pentru fiecare zi petrecut─â ├«n spa╚Ťiul de╚Ťinut de prim─ârie va trebui s─â achite 50 de lei. Taxele de ridicare, transport ╚Öi depozitare (primele 24 de ore) se ridic─â la 500 de lei, sum─â la care se adaug─â amenda Poli╚Ťiei Locale, pentru parcare neregulamentar─â.

ÔÇ×Cine ├«ndr─âzne╚Öte s─â mai parcheze pe trecere de pietoni, pe spa╚Ťiu verde ÔÇô am v─âzut chiar ma╚Öini de institu╚Ťii care au urcat pe spa╚Ťiul verde ÔÇô cine ├«ndr─âzne╚Öte s─â mai blocheze circula╚Ťia prin zonele cu institu╚Ťii de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt.... nu stau nici m─âcar dou─â minute ╚Öi le salt─â ma╚Öina, ca s─â fie treaba clar─âÔÇŁ, a spus primarul Robert Negoi╚Ť─â la ac╚Ťiunea de azi. ┬á

Taxele de ridicare, transport și depozitare se pot achita la orice ghișeu de Impozite și Taxe din sector sau online, pe ghiseul.ro. Cu dovada achitării taxelor, proprietarul se deplasează la centrul de depozitare și își recuperează mașina.

├Äntrebat de jurnali╚Öti ce se va face cu banii str├ón╚Öi de prim─ârie din taxarea parc─ârilor neregulamentare, edilul Robert Negoi╚Ť─â a r─âspuns c─â sumele vor fi at├ót de mici ├«nc├ót nu vor acoperi dec├ót cheltuielile necesare derul─ârii acestui serviciu. Prin urmare, din taxele de ridicare nu vor fi finan╚Ťate lucr─âri de amenajare a unor noi locuri de parcare. ÔÇ×Taxa e ├«n valoare de 500 de lei, este fix costul pe care noi ├«l avem cu utilajele ╚Öi cu persoanele ╚Öi cu depozitarea, adic─â costul direct pe care-l avem. Deci n-avem vreun profit din activitatea asta. Dar am identificat undeva la 15.000 de locuri de parcare, iar la ora asta avem mai multe proiecte ├«n derulare, inclusiv parc─âri subteraneÔÇŁ, a declarat Robert Negoi╚Ť─â.

4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
olivia newton john jpeg
Catalin Botezatu png
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
10 utile salvamar steag rosu plaja 16 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia