Atenţie, studenţi! Veţi da examen la licenţă, cu cel puţin două probe

image
tabel universitati militare

Se va da examen la intrarea ├«n facultate, dar ┼či la final. ├Än ultimii ani, majoritatea universit─â┼úilor renun┼úaser─â la examenul de admitere, de licen┼ú─â sau la lucrarea de licen┼ú─â, dar ├«n aceast─â var─â redevin obligatorii. Click! v─â prezint─â cele mai importante modific─âri, valabile din aceast─â var─â.

* Finalizarea studiilor se încheie cu examen de licenţă sau cu examen de diplomă, numai la universităţi acreditate.

* Examenul de absolvire ┼či examenul de licen┼ú─â /diplom─â au c├óte dou─â probe, decise de senatul universit─â┼úii: proba 1 -evaluarea cuno┼čtin┼úelor fundamentale ┼či de specialitate; proba 2: prezentarea ┼či sus┼úinerea lucr─ârii de licen┼ú─â. Pot fi cel mult dou─â sesiuni ├«ntr-un an.

* Cel pu┼úin una dintre cele dou─â probe se desf─â┼čoar─â ├«n fa┼úa unei comisii de examen.

* Pentru absolvenţii de la universităţile care au intrat în lichidare se organizeaza examen de selecţie, înainte de susţinerea examenelor de licenţă.

* Examenul de selec┼úie const─â ├«n 5 probe scrise ┼či pot fi organizate numai de universit─â┼úi acreditate, care au calicifativul ÔÇ×Grad de ├«ncredere ridicatÔÇŁ.

* Examenul de selec┼úie promovat este recunoscut ├«n toate sesiunile ulterioare de examene de finalizare a studiilor, dar numai ├«n cadrul institu┼úiei la care a fost sus┼úinut ┼či promovat.

* Absolvenţii universităţilor autorizate provizoriu vor susţine examenele de finalizare a studiilor numai în cadrul instituţiilor acreditate, desemnate de Ministerul Educaţiei.

* ├Än cazul absolven┼úilor unor facult─â┼úi sau universit─â┼úi deja lichidate, ARACIS stabile┼čte locul unde se poate sus┼úine examenul de licen┼ú─â.

* Absolven┼úii care doresc s─â sus┼úin─â examenle finale ├«n alt─â universitate trebuie s─â ob┼úin─â aprobarea universit─â┼úilor, cea unde a studiat ┼či cea unde dore┼čte s─â sus┼úin─â probele.

* Candidaţii la examenul de licenţă trebuie să aibă un certificat de competenţă lingvistică într-o limbă de largă circulaţie internaţională.

* Înscrierea candidaţilor se face cu cel puţin 10 zile înainte de începerea examenului.

* În cazul nepromovării examenelor, acestea pot fi susţinute într-o sesiune ulterioară, cu plata unei taxe. Absolvenţii nepromovaţi pot cere un certificat de studii universitare.

Din ce mai puţin candidaţi la admiterea la facultate, după examene de Bac dezastruoase. De aceea, Ministerul Educaţiei a solicitate mai puţine locuri pentru admiterea la facultate din acest an.

├Än 2011, au fost peste 60.000 de locuri, dar ├«n aceast─â var─â ÔÇ×se pun la b─âtaieÔÇŁ doar 45.887 de locuri pentru anul I de facultate.

├Än acest an, Academia Naval─â din Constan┼úa nu scoate nici un loc la concurs, ca ┼či Academia For┼úelor Terestre din Sibiu ┼či Institutul Medico -Militar. Academia de Poli┼úie a redus num─ârul d elocuri de la 255 anul trecut, la 197 de locuri anul acesta.

simeon stalpnicul png
tabel universitati militare
charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png