Au dat maşinile la o parte ca să spele străzile cu şampon

Ultima actualizare:
Trotuarele au fost spălate cu jeturi de apă şi cu mătura
Trotuarele au fost spălate cu jeturi de apă şi cu mătura

Premieră în Capitală! Ieri s-au spălat pentru prima dată în istorie trotuarele şi rigolele. Ca să poată curăţa ca la carte, autorităţile din sectorul 2 au notificat şoferii şi motocicliştii să-şi mute autovehiculele. A fost muncă grea. Poliţiştii locali au ieşit în stradă cu opt ore înainte de eveniment şi au pus garduri ca să se asigure că cei de la salubrizare îşi vor putea face treaba.

Praf, noroi, ulei scurs de la maşini. Într-un cuvânt: o mizerie de nedescris pe trotuare şi la marginea rigolelor.  ”Niciodată nu s-a spălat. Străzile au fost ocupate  tot timpul de maşini parcate”, a recunoscut Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2.

Au fost curăţaţi chiar şi stâlpii pe care erau lipite afişe
Au fost curăţaţi chiar şi stâlpii pe care erau lipite afişe

Ca să poată începe în forţă curăţenia de primvără, şoferii au fost puşi din timp să mute autoturismele atât de la marginea trotuarului, cât şi de pe trotuar, pe Bd. Mihai Bravu, între Piaţa Obor şi Bd. Ferdinand I.

Deşi au fost notificaţi, a fost nevoie ca poliţiştii locali să vină, ieri, în zonă de la ora 6.00, să vorbească cu fiecare şofer în parte şi să pună garduri. 230 de maşini au reuşit să dea la o parte.La ora 14.00, zece angajaţi de la salubritate au început să cureţe temeinic. Două cisterne încărcate stropeau cu apă, iar ei frecau asfaltul cu mătura.


    Au fost curăţaţi chiar şi stâlpii pe care erau lipite afişeFoto: Sever Gheorghe
Au fost curăţaţi chiar şi stâlpii pe care erau lipite afişeFoto: Sever Gheorghe

Pentru carosabil, s-a folosit un mic utilaj cu perii metalice. A fost spălată o porţiune de un kilometru şi a fost nevoie de 32 de tone de apă. Operaţiunea va continua şi pe alte artere din sector şi e bine să mutaţi de bunăvoie maşinile, pentru că altfel veţi fi amendaţi pentru staţionare interzisă.

Autoturismele abandonate vor fi ridicate, iar proprietarii vor plăti o taxă care porneşte de la 2.000 de lei. 

image
image
image
image
image
image
ceausescu Rockeffeler1 jpg
FotoJet (1) jpg
Laptop - frauda online FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Screenshot 2023 12 11 133610 png
bani pusculita jpeg
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg