Au donat darul de nuntă pentru a ridica o casă unei familii sărace cu patru copii

Ultima actualizare:

    Casa lui Raul pe care o construiesc voluntarii de la Asociaţia "Licuricii Fericiţi"FOTO: Facebook
Casa lui Raul pe care o construiesc voluntarii de la Asociaţia "Licuricii Fericiţi"FOTO: Facebook

Un gest rar de omenie făcut de doi tineri români: au donat darul de nuntă pentru ca o familie cu patru copii să aibă o casă. Copiii locuiau în anexa unui grajd, lângă vitele pe care le îngrijeau părinţii lor.

Doi tineri din Popeşti Leordeni s-au transformat în Moş Crăciun pentru o familie necăjită cu patru copii, căreia i-au donat darul de nuntă ca să-şi construiască o casă, scrie adevarul.ro. Copiii locuiau în anexa unui grajd, lângă vitele pe care le îngrijeau părinţii lor.

Familia cu cei patru copii locuieşte în localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov. Raul, fiul cel mare, obişnuia să mai doarmă într-un foişor al mănăstirii din localitate. Aşa a ajuns să o cunoască pe Nicoleta Bogoş, reprezentanta Asociaţiei „Licuricii Fericiţi” din municipiul Câmpulung Moldovenesc al judeţulului Suceava, potrivit adevarul.ro.

Asociaţia are o activitate impresionantă. Voluntarii, nu numai că strâng bani pentru familiile nevoiaşe, în ultimii doi au au renovat mai multe saloane ale spitalului din oraşul de la poalele Rarăului. În ziua în care s-a întâlnit cu Nicoleta, care este psiholog şi învăţătoare, Raul era înfometat. Nu mâncase de mai multe zile. Cei doi au intrat în vorbă şi astfel băiatul şi-a spus povestea tristă. I-a spus că are opt ani şi că mezinul familiei sale are doar câteva luni. Raul a spus că el şi familia sa locuiesc în anexa unui grajd.

Au ridicat o casă unei familii sărace cu patru copii

Impresionată de povestea tristă a celor patru copii sărmani, Nicoleta Bogoş s-a mobilizat şi a început să strângă fonduri pentru a le face un cadou unic celor patru fraţi: o casă.

Doi tineri căsătoriți au donat 35.000 de lei, darul primit la nunta lor, pentru noua casă a familiei lui Raul
Doi tineri căsătoriți au donat 35.000 de lei, darul primit la nunta lor, pentru noua casă a familiei lui Raul

Totul a început cu o postare pe Facebook. Nicoleta le-a povestit prietenilor săi că a fost impresionată de toată această poveste. Aşa a fost contactată de cei doi miri care i-au spus că ar vrea să doneze Asociaţiei darul de nuntă pentru construcţia casei.

„Nu-i cunosc. Am lansat un apel pe Facebook. Ne-au trimis mesaj să le dăm detalii, ce intenţionăm să facem. Ne-au impresionat. Ştiu că el se numeşte Andrei Nistor, că sunt din Popeşti-Leordeni (județul Ilfov) şi ne-a spus că va face o donaţie puţin mai mare pe care au primit-o de la alţi oameni, pentru că ei au destul. S-au decis să dea darul de nuntă mai departe”, a mai spus Nicoleta, citată de adevarul.ro. În total, cei doi tineri au donat 35.000 de lei. Casa este aproape gata. Construcţia a fost ridicată pe o suprafaţă de teren obţinută de la Primărie.

Citește și:

Mergi și tu! A început o nouă campanie «Donează sânge! Fii erou!», în Capitală

Inima unei actriţe din România bate în pieptul unui croat. Ema Vețean a salvat de fapt 5 vieţi

image
image
image
image
image
image
Cavoul Iuliei Hasdeu jpg
Regele Charles și Prințul William (2) jpg
Apple iPhone FOTO Shutterstock jpg
image png
image png
Injectie
mos craciun ciocolata pexels jpeg
sofer freepik jpg