Au fost prelungite avertizările meteo. Vremea până la 1 aprilie

Ultima actualizare:

    Primăvara întârzie, deși în 20 martie este Echinocțiul de primăvară
Primăvara întârzie, deși în 20 martie este Echinocțiul de primăvară

Nu scăpăm ușor de vremea rea. Meteorologii ANM au prelungit avertizările de ninsori, polei, vânt și frig. A fost emisă și o prognoză până la 1 aprilie. Marți (20 martie), oficial, începe primăvara. Este Echinocțiu de primăvară, momentul când ziua este egală oriunde pe Pământ.

Nu vine primăvara, chiar dacă, oficial, în 20 martie este Echinocțiul de primăvară, momentul când ziua este egală oriunde pe Pământ. Ba, mai mult, meteorologii ANM ne avertizează că nu scăpăm de vremea rea.

Până marți (20 martie), la ora 20.00, vor fi perioade cu precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în cea mai mare parte a țării. Se va produce polei și, local, un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla în rafale de 50 -60 km/h, iar la munte cu peste 70 km/h.

În Banat, Oltenia și în zonele înalte, în această noapte (19 spre 20 martie), va ninge consistent, iar în sudul Olteniei va fi polei. În Dobrogea, vor fi precipitații mixte: ploi, lapoviță și ninsoare, și se va produce polei, iar vântul va sufla cu circa 65 km/h. Avertizarea este valabilă până marți, la prânz (20 martie), dar meteorologii spun că vor actualiza atenționarea.

Centrul European de Prognoză a realizat o estimare a vremeii până la 1 aprilie.

Vest

Până vineri, 23 martie, temperaturile vor continua să scadă. Vremea va fi deosebit de rece, cu 1-3 grade la prânz și minus 5 grade în timpul nopților. În intervalul 23 – 27 martie, se va încălzitreptat, dar tot va fi mai rece decât ar fi firesc la această dată, în jur de 10 -13 grade la prânz. Precipitații vor fi între 19 și 23 martie, apoi după data de 26 martie.

Centru

Temperaturile sunt în scădere, iar în nopțile de 23, 24 și 25 martie, va fi ger, adică sub minus 10 grade. Valorile maxime nu vor depăși 0 – 2 grade. Săptămâna următoare, se va încălzi până la 8 – 10 grade, iar nopțile vor fi în jur de minus 4 grade. Va ninge până în 23 martie, apoi va ploua după 27 martie.

Nord

Până vineri, 23 martie, temperaturile vor fi în scădere: 1 -2 grade la prânz și minus 9 grade noaptea. În intervalul 23 – 26 martie, se va încălzi, până la cel mult 10 grade la prânz. Între 19 și 23 martie, vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Este probabil ca după 27 martie să plouă.

Sud

Între 19 și 23 martie va fi deosebit de rece, cu valori de cel mult 3 grade, apoi se va încălzi ușor, până la 10 -12 grade după 28 martie. Va fi foarte frig în timpul nopților, sub zero grade, iar în diminețile de 24 și 25 martie vor fi în jur de minus 7 grade. Până vineri (23 martie) vor fi precipitații în fiecare zi, sub formă d eploaie, lapoviță și ninsoare, posibil importante cantitativ. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere din nou după 26 martie, dar sub formă de ploaie.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net