Au furat alocațiile pentru 12 milioane de copii!

11 decembrie 2015
article img
Gruparea din care au făcut parte Remus Truică şi Prinţul Paul au generat un prejudiciu de 135,8 milioane de euroFoto: Click!

Amănunte șocante ies la iveală în dosarul retrocedărilor ilegale în care sunt implicați Prințul Paul, milionari, miliardari, avocați și jurnaliști. Anchetatorii au stabilit că banii cu care aceștia au înșelat statul se plăteau milioane de alocații.

„Sunt ultima ta şansă“. Asta i-ar fi spus afaceristul Remus Truică prinţului Paul care nu era sigur că vrea să plătească supercomisioane pentru a recupera hectare întregi de teren care nici măcar nu-i aparţineau, spun anchetatorii.

Prinţul Paul s-a externat joi după-amiază (10 decembrie) din spital, iar vineri a venit în faţa anchetatorilor de la DNA Braşov, suspectat că a revendicat ilegal zeci de proprietăţi, unele ajungând deja în posesia sa.

Prejudiciul în acest dosar a fost calculat la 135.874.800 euro, adică 500.399.713 lei. Procurorii spun că acești bani înseamnă alocațiile lunare pentru 11.914.278 de copii sau pe un an pentru 992.856 de copii.

Este unul din motivele pentru care procurorii anticorupție cer pedepse aspre în cazul celor implicați în această mega-afacere oneroasă.

Miliardar israelian, implicat în dosarul retrocedărilor

În ultimele zile au apărut informaţii interesante despre dosarul retrocedărilor, în care numele cele mai cunoscute erau Remus Truică, Prinţul Paul, consultantul politic Dan Andronic, avocatul Robert Roşu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, şi omul de afaceri Claudiu Mateescu.

Anchetatorii spun că miliardarul israelian Benjamin Steinmetz și consultanţii Tal Silberstein şi Shimon Sheves, acesta din urmă fiind șeful de cabinet al fostului premier israelian Yitzhak Rabin, sunt de asemenea urmăriți.

article img
Omul de afaceri Benjamin Steinmetz a intrat pe piaţa imobiliară din România şi în acţionariatul companiei care coordonează proiectul Roşia MontanăFoto: apsense.com

Conform referatului cu propunere de arestare preventivă, miliardarul israelian Benjamin “Benny” Steinmetz controlează compania Beny Steinmetz Group (BSG), având o avere estimată de Forbes la 3,6 miliarde de dolari. De asemenea, acesta a intrat în afaceri în România, în 2000, în domeniul imobiliar, fiind asociat cu Remus Truică. De asemenea, miliardarul israelian este acționar în Gabriel Resources Ltd care a coordonat proiectul Roșia Montana Gold Corporation.