Au furat orga de 100.000 € şi au vândut-o la fier vechi

Ultima actualizare:

    Nicolae Jiga a fost cel care a descoperit jaful în biserică
Nicolae Jiga a fost cel care a descoperit jaful în biserică

Locuitorii din satul sibian Alma Vii nu mai au linişte. De câteva săptămâni, o bandă de hoţi terorizează localitatea, iar oamenii spun că furturile sunt numeroase şi autorii, liniştiţi şi în libertate.

Totul a culminat cu spargerea bisericii evanghelice din localitate, monument istoric deosebit de valoros, şi furtul tuburilor de la orga bisericii, obiect de patrimoniu care datează din 1840. Furtul a fost descoperit de administratorul bisericii, alarmat într-o seară de faptul că a văzut lumina aprinsă în cetate.

„Am găsit un sac cu fier vechi lângă uşă, scara pusă pe zid, urme care arătau cum au coborât în biserică, şi un lemn lung cu care au împins o piatră mare, pe care eu o pusesem pe geamul de aerisire de la orgă. În spate am găsit carcasa de la un ventilator şi un sac în care erau tuburile care alimentau orga cu aer", povesteşte Nicolae Jiga, administratorul bisericii.

Instrumentul datează din 1840

simeon stalpnicul png

Potrivit acestuia, valoarea de patrimoniu a orgii depăşeşte 100.000 de euro. Poliţiştii au recuperat tuburile furate dintr-un centru de colectare fier vechi, însă sunt deteriorate. Aceştia au un cerc de suspecţi care sunt cercetaţi şi în alte dosare de furt în localitate.

Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Cultură, care va trimite la Alma o echipă de specialişti în această săptămână. Cât îi priveşte pe hoţi, aceştia sunt în continuare căutaţi de poliţişti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa Foto   Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
inghititi ape Italia 2 jpeg
62366756 jpg
semnul intrebarii jpg
aeroport foto pixabay jpg
sofer jpg
pizza pixabay jpg
semnul intrebarii  jpg
FotoJet (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net