Au muncit şase zile ca să repare girafa de la muzeu

simeon stalpnicul png

A fost făcută ţăndări cu topoarele de nişte indivizi puşi pe distrugere, dar acum zâmbeşte din nou. Girafa din faţa Muzeului „Grigore Antipa", sau „Antipatica" de la muzeu, cum a fost botezată, a redevenit unul dintre punctele de atracţie ale instituţiei bucureştene.

O echipă de patru restauratori a muncit şase zile pentru refacerea exponatului atât de îndrăgit de copii. La fel ca medicii ortopezi, care lipesc cu migală fiecare oscior rupt, restauratorii au „peticit" toate bucăţile desprinse din corpul girafei, au refăcut porţiunile care lipseau şi au poleit exponatul cu soluţii impermeabile.

Bucăţile desprinse din exponat au fost refăcute din polistiren

simeon stalpnicul png

Ca să nu mai poată cădea victimă atacurilor cu obiecte contondente, restauratorii i-au refăcut structura de rezistenţă. „Am înlocuit elementele de structură din lemn cu unele metalice, pentru a-i spori rezistenţa. Bucăţile care s-au desprins din exponat au fost lipite cu răbdare, iar părticelele care nu au mai putut fi recuperate au fost refăcute, remodelate, dintr-un polistiren cu densitate mare", ne-a spus Ionuţ Marin, unul dintre artiştii plastici care au muncit la restaurarea girafei.

Membrele girafei au fost lipite la loc, cu migala specifică medicilor

simeon stalpnicul png

După lipirea tuturor componentelor, restauratorii au aplicat mai multe straturi de răşină ecologică, substanţă care are menirea a proteja exponatul de infiltraţiile de apă. Girafa a fost reamplasată joi dimineaţă în faţa muzeului şi, pentru a fi protejată suplimentar, ea a fost ancorată cu ajutorul unor cabluri metalice, mai rezistente decât cele amplasate anterior.

„Hei, ruup!” Exponatul a fost reamplasat joi dimineaţă în faţa muzeului

simeon stalpnicul png

Costurile de refacere a monumentului, care se ridică la câteva mii de lei, au fost suportate de firma care a restaurat şi muzeul.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Wednesday Addams dance jpg
prater jpg
judecator gabriel apostol foto master chef jpg
image
image
image
image
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg